Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami

Nezamestnanosť je pod šiestimi percentami. No fabrikám po sérii kríz pribúdajú objednávky. Preto potrebujú ľudí. Napätie na trhu práce a zápas firiem o kvalifikovanú pracovnú silu sa tak dostal do ďalšej fázy. Ľudia chýbajú aj najväčšiemu súkromnému zamestnávateľovi na Slovensku, u ktorého podľa posledných údajov pracuje viac ako 10-tisíc ľudí. „Situácia je kritická, skoro až dramatická. Aby sme personálne […]
Menej ako 1 min.

Nezamestnanosť je pod šiestimi percentami. No fabrikám po sérii kríz pribúdajú objednávky. Preto potrebujú ľudí. Napätie na trhu práce a zápas firiem o kvalifikovanú pracovnú silu sa tak dostal do ďalšej fázy.

Ľudia chýbajú aj najväčšiemu súkromnému zamestnávateľovi na Slovensku, u ktorého podľa posledných údajov pracuje viac ako 10-tisíc ľudí. „Situácia je kritická, skoro až dramatická. Aby sme personálne zabezpečili plán výroby, ktorý máme na tento rok, tak nám chýba zhruba 1 500 zamestnancov,“ hovorí vedúci Klientskeho centra Volkswagen Slovakia Zlatko Uhlík. 

Dodal, že štruktúra pozícií, ktoré potrebujú obsadiť, je rôzna, ide aj o klasické pozície na montážnych linkách, kritickí sú však pre fabriku v súčasnosti špecialisti. „Zo spomenutého celkového počtu nám chýba približne 300 špecialistov ako autoelektrikári elektrotechniky či mechatronici,“ pokračuje.

Nábor špecialistov

V tejto súvislosti auto…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie