Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Volodin sa vyhráža raketovým útokom na Európsky parlament. Zmena reštrikcií pre Ukrajinu vedie k svetovej vojne s jadrovými zbraňami

Predseda dolnej komory ruského parlamentu tak vyhlásil na Telegrame po tom, ako západní spojenci Ukrajiny začali zvažovať uvoľnenie zbraňových reštrikcií pre ukrajinskú armádu.
Menej ako 1 min. min.

21.9.2024 (SITA.sk) – Predseda dolnej komory ruského parlamentu Viačeslav Volodin sa vyhráža Európe vojnou a raketovým útokom na Európsky parlament. Učinil tak na Telegrame po tom, ako západní spojenci Ukrajiny začali zvažovať uvoľnenie zbraňových reštrikcií pre ukrajinskú armádu a európski zákonodarcovia v Štrasburgu tento týždeň vyzvali, aby Ukrajina mala možnosť zasiahnuť legitímne vojenské ciele v Rusku.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

“Ak sa niečo také stane, Rusko rázne zareaguje použitím silnejších zbraní. To, čo požaduje Európsky parlament, vedie k svetovej vojne s použitím jadrových zbraní. Pre informáciu. Čas letu rakety Sarmat do Štrasburgu je tri minúty a 20 sekúnd,” napísal Volodin na Telegrame.

Europoslanci zdôraznili, že “bez zrušenia súčasných obmedzení nemôže Ukrajina plne uplatniť svoje právo na sebaobranu a zostáva vystavená útokom na svoje obyvateľstvo a infraštruktúru”. Tiež vyzvali Európsku úniu a jej členské štáty, aby aktívne pracovali na dosiahnutí čo najširšej medzinárodnej podpory pre Ukrajinu a na nájdení mierového riešenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Zároveň však tvrdia, že akékoľvek mierové riešenie musí byť založené na plnom rešpektovaní nezávislosti, suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny. Za základné aspekty akéhokoľvek riešenia taktiež považujú vyvodenie zodpovednosti za ruské vojnové zločiny a reparácie a iné platby zo strany Moskvy.

Viac k témam: Predseda dolnej komory ruského parlamentu, ruské hrozby, ruské vyhrážky, rusko-ukrajinský konflikt, vojenské ciele v Rusku, vojna na Ukrajine, Vyhrážky, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Volodin sa vyhráža raketovým útokom na Európsky parlament. Zmena reštrikcií pre Ukrajinu vedie k svetovej vojne s jadrovými zbraňami © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie