Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Volodin: Scholz a Macron v eurovoľbách žalostne prehrali

www.slovanskenoviny.sk/rss Predbežné výsledky volieb do Európskeho parlamentu ukazujú „kolaps“ politických línií francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a nemeckého kancelára Olafa Scholza. Uviedol to predseda Štátnej dumy Ruskej federácie Vjačeslav Volodin na svojom Telegram-kanáli. „Hanba pre Európu, Macron a Scholz žalostne prehrali,“ napísal. Dodal, že výsledky volieb do Európskeho parlamentu sa ešte len sčítavajú, no už teraz je […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Predbežné výsledky volieb do Európskeho parlamentu ukazujú „kolaps“ politických línií francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a nemeckého kancelára Olafa Scholza.

Uviedol to predseda Štátnej dumy Ruskej federácie Vjačeslav Volodin na svojom Telegram-kanáli.

„Hanba pre Európu, Macron a Scholz žalostne prehrali,“ napísal.

Dodal, že výsledky volieb do Európskeho parlamentu sa ešte len sčítavajú, no už teraz je možné vyvodiť priebežné závery na príklade kľúčových a najväčších štátov Európskej únie. Ako príklad uviedol Francúzsko a Nemecko.

Poznamenal, že vo Francúzsku prišlo k urnám 52,5% voličov, čo je najvyššia účasť na európskych voľbách od roku 1994.

„Národné zhromaždenie“ Marine Le Penovej získalo takmer 32% hlasov. Macronova strana „Renesancia“ získala 2-krát menej (15,2%). Toto je kolaps Macronovej politiky, ktorý aj sám uznal rozpustením Národného zhromaždenia a vyhlásením predčasných parlamentných volieb,“ upozornil Volodin.

Zdôraznil, že pre stranu Olafa Scholza SPD boli výsledky volieb „najhoršie v histórii“. Sociálni demokrati získavajú približne 14%, predbehla ich nielen CDU (30%), ale aj euroskeptici z „Alternatívy pre Nemecko“ (16%).

„Výsledky vo Francúzsku a Nemecku boli predvídateľné. Ekonomika stagnuje, je tam migračná kríza a krajiny v rozpore so svojimi národnými záujmami sú vtiahnuté do vojny na Ukrajine,“ dodal Volodin.

/ news-front.su /

Príspevok Volodin: Scholz a Macron v eurovoľbách žalostne prehrali je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie