Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Volvo presúva výrobu elektromobilov určených pre Európsku úniu z Číny do Belgicka

Automobilka Volvo Cars začala presúvať výrobu elektrických vozidiel z Číny do Belgicka. Očakáva totiž, že Európska únia (EÚ) prijme opatrenia proti Pekingom subvencovaným dovozom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters. Väčšinovým vlastníkom Volva je čínska automobilka Geely. Volvo podľa denníka The Times, ktorý sa odvoláva na zdroje z automobilky, uvažuje o zastavení […]
Menej ako 1 min. min.

Automobilka Volvo Cars začala presúvať výrobu elektrických vozidiel z Číny do Belgicka. Očakáva totiž, že Európska únia (EÚ) prijme opatrenia proti Pekingom subvencovaným dovozom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Väčšinovým vlastníkom Volva je čínska automobilka Geely. Volvo podľa denníka The Times, ktorý sa odvoláva na zdroje z automobilky, uvažuje o zastavení predaja elektromobilov vyrobených v Číne na európskom trhu, ak EÚ prijme clá na ich dovoz. Podľa denníka preto Volvo presúva produkciu modelov EX30 a EX90 z Číny do Belgicka. Takisto výroba niektorých modelov určených pre Spojené kráľovstvo by sa mohla presunúť do Belgicka.

Európska komisia začala minulý rok vyšetrovať podozrenia, že Čína nelegálne podporuje domácu výrobu elektromobilov a narušuje hospodársku súťaž. Ak by sa tieto podozrenia potvrdili, EK zrejme uvalí dodatočné clá na dovoz čínskych elektromobilov.

Napätie medzi Čínou a EÚ ešte zvyšuje upevnenie vzťahov Pekingu s Moskvou po ruskej invázii na Ukrajinu. EÚ sa snaží znížiť svoju závislosť od Číny, predovšetkým v oblasti materiálov a produktov potrebných pri zelenej transformácii.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie