Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Von der Leyenová a celý Brusel projevují jasnou zaujatost, když podporují Tuska v otázce migrace

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová podpořila rozhodnutí Polského premiéra Donalda Tuska o právu na azyl. Tuskův návrh na dočasné a teritoriální pozastavení práva na azyl je některými levicovými kruhy kritizován a obviňován z porušování lidských práv. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová však během čtvrteční diskuse na zasedání Evropské rady za zavřenými […]
Menej ako 1 min. min.

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová podpořila rozhodnutí Polského premiéra Donalda Tuska o právu na azyl.

Tuskův návrh na dočasné a teritoriální pozastavení práva na azyl je některými levicovými kruhy kritizován a obviňován z porušování lidských práv.

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová však během čtvrteční diskuse na zasedání Evropské rady za zavřenými dveřmi uvedla, že „azylový systém země může být dočasně a přiměřeně pozastaven, aby bylo možné reagovat na hybridní útok,“ informuje Polský zpravodajský portál Do Rzeczy.

„Nejde o nelegální migraci, ale o schopnost Evropské unie bránit se hybridnímu útoku,“ uvedla šéfka Evropské komise.

Na podporu Tuskova postoje se údajně vyslovily i pobaltské státy a Finsko, které se potýkají s podobnými problémy, a také Španělsko a Řecko.

Nová Polská migrační strategie má údajně přes 30 stran a skládá se z osmi kapitol, které se zabývají tématy, jako je přístup na území Polska, právo na azyl, přístup na trh práce a integrace.

Strategie „předpokládá nadřazenou prioritu bezpečnosti“ a migrační procesy mají být „podrobně upraveny“, přičemž vláda požaduje změnu současného přístupu k udělování azylu.

Tuskova vláda rovněž zřídí nový subjekt, meziresortní tým pro migraci, který bude formovat budoucí Polskou migrační politiku.

Tusk se dostal na titulní stránky mezinárodních médií, když prohlásil, že Polsko pozastaví právo na azyl, aby vzápětí od svých slov ustoupil. Nyní se zdá, že šéfka Evropské komise pomáhá Tuskovi dostat se z úzkých tím, že upřesnila, že takové pozastavení bude znamenat pouze to, že uprchlíci budou posíláni mimo hranice Polska jako forma hybridní války.

Nicméně se zdá, že důraz je stále kladen na to, aby migrace probíhala legálně a aby se ti, kdo do země vstoupí, řádně integrovali.

Maďarsko mezitím dlouhodobě bojuje s Bruselem kvůli nelegálním migrantům, kteří si razí cestu přes Maďarské hranice, přičemž pohraniční stráž čelí vlastním problémům s násilím.

Avšak místo podpory ze strany von der Leyenové a soudů EU byla Maďarsku uložena pokuta ve výši 200 milionů eur za to, že na svých hranicích blokuje migranty a podniká kroky na ochranu vnější hranice Schengenského prostoru před nelegálním vstupem. Maďarsko také upozornilo na obrovské problémy, které mají nyní ty členské státy, jež praktikovaly otevřené hranice, s kriminalitou migrantů a kulturním napětím, přičemž mnohé z těchto zemí se nyní snaží posílit své vlastní hranice a dokonce příchozím platit za návrat domů.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Von der Leyenová a celý Brusel projevují jasnou zaujatost, když podporují Tuska v otázce migrace first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK