Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vondra: Migranty je třeba zastavit. Čtvrteční Evropská rada ukázala, že se atmosféra posouvá

Atmosféra v Evropě se podle Vondry konečně posouvá, kritické hlasy k migrační politice EU v poslední době podle Vondry konečně dostávají větší prostor, což bylo cítit i na poslední čtvrteční radě. „My jsme třeba dlouhodobě upozorňovali na nefunkční návratovou politiku,“ poukázal Vondra. „Nyní už nejsme v menšině,“ kvitoval změnu nálad v Bruselu. ČTĚTE DÁLE: Musk vrací úder Jourové. […]
Menej ako 1 min. min.

Atmosféra v Evropě se podle Vondry konečně posouvá, kritické hlasy k migrační politice EU v poslední době podle Vondry konečně dostávají větší prostor, což bylo cítit i na poslední čtvrteční radě. „My jsme třeba dlouhodobě upozorňovali na nefunkční návratovou politiku,“ poukázal Vondra. „Nyní už nejsme v menšině,“ kvitoval změnu nálad v Bruselu.

ČTĚTE DÁLE: Musk vrací úder Jourové. Je ztělesněním byrokratického zla, reagoval na její ostrá slova

Doba naivity je podle Vondry pomalu u konce. „Žili jsme v pohádkových érách, kdy nic nehrozilo. Teď vidíme, kam až neřízená nelegální migrace vede a demokratický střed v řadě evropských zemích se konečně začal probouzet,“ popsal Vondra s tím, že umírněné centristické politiky k akci přinutil i úspěch radikálních stran v některých státech.

„Jsme v situaci, kdy politici konečně začali dělat politiku pro lidi a ne pro média,“ uvedl ve vysílání Vondra. V uplynulých letech se podle něj část evropských politiků nechávala příliš ovlivnit svým mediálním obrazem.

Ocenil také zahájení široké debaty o změnách v azylové politice jednotlivých států. „Dnešní doba je úplně jiná než byla třeba před 50 lety, kdy se ty azylové zákony dávaly dohromady,“ upozornil zkušený politik s tím, že by uvítal zpřísnění azylových procedur pro migranty.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Omlouvám se za rusofobii Západu, řekl slovenský europoslanec v Moskvě. EU podle něj přijímá fašistické rezoluce

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie