Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vondra: Nevolte Putinovy užitečné idioty. Hnutí ANO jsme na dostřel, stačí dostat puk do brány

Kandidát do Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS) při zahájení hlavní fáze kampaně před eurovolbami ocenil „skvělý tým“ koalice Spolu, jehož je hrdým lídrem. „Poukazuje na to i probíhající kampaň. Všichni za jednoho, jeden za všechny. Nemusíme mít na všechno stejné názory. Všech 28 kandidátů a kandidátek má ale Českou republiku v srdci. Věříme v demokracii, svobodu, kapitalismus,“ […]
Menej ako 1 min. min.

Kandidát do Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS) při zahájení hlavní fáze kampaně před eurovolbami ocenil „skvělý tým“ koalice Spolu, jehož je hrdým lídrem. „Poukazuje na to i probíhající kampaň. Všichni za jednoho, jeden za všechny. Nemusíme mít na všechno stejné názory. Všech 28 kandidátů a kandidátek má ale Českou republiku v srdci. Věříme v demokracii, svobodu, kapitalismus,“ sdělil Vondra.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nemůžeme Ukrajince nutit na frontu, odmítli Lipavský i Bžoch nápad TOP 09

Spolu je podle něj na dostřel hnutí ANO. „Naši soupeři to ví. Použiji hokejovou hantýrku. Hrajeme v útočném pásmu, tlačíme, brankář je na zemi. Stačí dotlačit puk do brány. Máme to ve svých rukou. Pojďme do toho,“ řekl Vondra. Podle volebních modelů by sněmovní volby nyní vyhrálo ANO s třetinou hlasů. Koalice Spolu by měla o deset procent méně.

Koalice jde do voleb s heslem „Bezpečná Evropa – Silnější Česko“. „Abychom zvládli rostoucí bezpečnostní hrozby, nebezpečí spojená s nelegální migrací, společně zajistili energetickou a strategickou soběstačnost a prosperitu, musíme Evropskou unii rozumně měnit. Boj za lepší Evropu ale není bojem proti Bruselu a Evropské unii,“ vyhranil se Fiala vůči těm, kteří „na své bilboardy vylepují antievropská hesla“.

Lidovkyně Michaela Šojdrová, která obhajuje mandát europoslankyně, později doplnila, že nepřítelem není Brusel, ale ruský prezident Vladimir Putin. „Volte ty, kteří se v Evropě neztratí a ty, kteří nejsou užitečnými idioty Vladimira Putina,“ zdůraznil Vondra.

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová během vystoupení ve Fantově sále Hlavního nádraží v Praze uvedla, že heslem EU je jednota v rozmanitosti a stejné je to i s koalicí Spolu, která prokázala, že umí spolupracovat a domluvit se. „Mějme na paměti, co všechno může společnost rozdělit, i o to se hraje,“ uvedla s odkazem na Slovensko, kde v minulém týdnu došlo k atentátu na premiéra Robera Fica.

Volby do Evropského parlamentu se uskuteční 7. a 8. června.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fico je silná nátura a nebezpečí nevnímá, řekl Paroubek. Zaujal ho detail z řeči Pellegriniho

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie