Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vozidlá na zber komunálneho odpadu v Banskej Bystrici už čoskoro skrášli maskot

V Banskej Bystrici sa čoskoro na vozidlách na zber komunálneho odpadu objaví nový maskot, ktorého vzhľad vytvoril žiak zo Základnej školy Golianova 8. Spoločnosť Marius Pedersen, a. s., v spolupráci so samosprávou vyhlásila súťaž s názvom Maskot na smetiarske autá, do ktorej sa zapojilo deväť banskobystrických základných škôl. Školy mali možnosť zapojiť sa do súťaže, […]
Menej ako 1 min.

V Banskej Bystrici sa čoskoro na vozidlách na zber komunálneho odpadu objaví nový maskot, ktorého vzhľad vytvoril žiak zo Základnej školy Golianova 8.

Spoločnosť Marius Pedersen, a. s., v spolupráci so samosprávou vyhlásila súťaž s názvom Maskot na smetiarske autá, do ktorej sa zapojilo deväť banskobystrických základných škôl.

Školy mali možnosť zapojiť sa do súťaže, pričom každý žiak mal vymyslieť a nakresliť, ako by mal vyzerať maskot na vozidlá na zber odpadu. Tento projekt bol realizovaný v novembri a decembri 2023 a vyhodnotený koncom minulého roka. Víťazný návrh, ktorý bol zvolený z približne 490 výkresov, pochádza od žiaka šiesteho ročníka zo Základnej školy Golianova 8, Mateja Valenta.

„Som rád, že naši školáci majú takú fantáziu, ktorú využili pri kreslení maskota. Do súťaže sme obdržali okolo 490 výkresov od žiakov základných škôl. Vybrať najzaujímavejší návrh bolo náročné, ale podarilo sa. Dôraz sme kládli nielen na prepojenie maskota s témou komunálneho odpadu, ale aj na tému ekológie a recyklácie, čo víťazný návrh splnil,“ povedal Martin Majling, druhý zástupca primátora.

Víťazný maskot dostal meno Supermárius, ktoré vymyslela žiačka piateho ročníka zo Základnej školy Bakossova 5, Dominika Majerová. Okrem vecných cien pre víťazov bude maskot zdobiť vozidlá, ktoré sa starajú o odvoz komunálneho odpadu v meste Banská Bystrica. Taktiež bola Základnej škole odovzdaná sada smetných košov na triedený zber odpadu.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie