Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vplyv amerických predpisov AML/KYC

Americké predpisy proti praniu špinavých peňazí (AML) a Know-Your-Customer (KYC) majú významný dopad na globálny kryptomenový trh. Tieto predpisy, ktoré boli zavedené s cieľom bojovať proti finančným zločinom a zabezpečiť transparentnosť transakcií, paradoxne zvyšujú likviditu trhu v jurisdikciách, ktoré sú priaznivejšie pre kryptomeny. V poslednom čase sme svedkami zvýšeného presunu likvidity z amerických búrz na […]
Menej ako 1 min. min.

Americké predpisy proti praniu špinavých peňazí (AML) a Know-Your-Customer (KYC) majú významný dopad na globálny kryptomenový trh. Tieto predpisy, ktoré boli zavedené s cieľom bojovať proti finančným zločinom a zabezpečiť transparentnosť transakcií, paradoxne zvyšujú likviditu trhu v jurisdikciách, ktoré sú priaznivejšie pre kryptomeny.

V poslednom čase sme svedkami zvýšeného presunu likvidity z amerických búrz na offshore platformy. Tento trend je dôsledkom regulačnej záťaže, ktorá vyplýva z prísnych predpisov AML a KYC v USA. Tieto predpisy zvyšujú náklady na dodržiavanie pravidiel pre spoločnosti so sídlom v USA, čo ich núti hľadať priateľskejšie regulačné prostredie. V dôsledku toho offshore natívne platformy zaznamenali nárast dopytu na takmer 50 % v poslednom štvrťroku, zatiaľ čo pobrežné burzy zaostávali so 41 % dopytom.

Jurisdikcie, ktoré sú priateľskejšie ku kryptomenám, ako napríklad Švajčiarsko, Malta a El Salvador, sa stávajú lídrami v prijímaní kryptomien. Ponúkajú flexibilnejšie regulačné rámce, ktoré podporujú rast technológie blockchain a digitálneho financovania. Tieto krajiny lákajú likviditu prostredníctvom daňových výhod a jednoduchších licenčných postupov, ako aj prostredníctvom vládou podporovaných projektov blockchainu.

Spojené štáty, napriek tomu, že sú lídrom v rozvoji technológií a prijímaní kryptomien, čelia výzvam spojeným s regulačným prostredím. Lokality ako Kalifornia, San Francisco, New York City a Miami sa stali centrami kryptoaktivít, kde sa konajú stretnutia a zjazdy, ktoré spájajú špecialistov, investorov a kreatívne mozgy z celého sveta. Avšak komplexnosť regulačného prostredia v USA môže byť pre podniky, ktoré sa púšťajú do odvetvia kryptomien, veľkou prekážkou.

Zdá sa, že regulačná záťaž v USA môže spôsobiť presun likvidity z amerických miest konania na offshore burzy. Tento trend poukazuje na potrebu vyváženejšieho prístupu k regulácii, ktorý by zohľadňoval potrebu ochrany pred nezákonnými aktivitami, zatiaľ čo by zároveň podporoval inovácie a rast trhu s kryptomenami.

V kontexte globálneho finančného systému je dôležité, aby regulačné orgány našli rovnováhu medzi ochranou spotrebiteľa a podporou inovácií. Ako sa ukazuje, príliš prísne regulačné prostredie môže mať nezamýšľané dôsledky, ako je presun likvidity do menej regulovaných jurisdikcií, čo môže v konečnom dôsledku oslabiť úsilie o transparentnosť a bezpečnosť na trhu s kryptomenami.

Zdroj: Cryptopolitan.com

Príspevok Vplyv amerických predpisov AML/KYC je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie