Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vplyv likvidácie FTX Solana na trh s kryptomenami

Trh s kryptomenami čelí významnej skúške, keďže FTX, kedysi dominantná burza, začína likvidovať tokeny Solana (SOL) v hodnote viac ako 1 miliardy USD. Tento krok vyvolal medzi investormi a analytikmi obavy z možného krachu trhu vzhľadom na značné množstvo tokenov SOL, ktoré ešte čakajú na likvidáciu. Kolaps FTX v novembri 2022 vyvolal v kryptografickej komunite […]
Menej ako 1 min. min.

Trh s kryptomenami čelí významnej skúške, keďže FTX, kedysi dominantná burza, začína likvidovať tokeny Solana (SOL) v hodnote viac ako 1 miliardy USD. Tento krok vyvolal medzi investormi a analytikmi obavy z možného krachu trhu vzhľadom na značné množstvo tokenov SOL, ktoré ešte čakajú na likvidáciu.

Kolaps FTX v novembri 2022 vyvolal v kryptografickej komunite šok a jej prebiehajúca likvidácia aktív naďalej priťahuje federálnu kontrolu. Predaj takého veľkého podielu v Solane, najmä ak sa uskutoční mimo burzy (OTC), aby sa minimalizoval vplyv na trh, by mohol vyvinúť značný tlak na zníženie trhovej hodnoty Solany.

Situáciu ďalej komplikuje vyloženie akcií spoločnosti FTX v hodnote 1 miliardy USD v spoločnosti Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ktoré sa časovo zhoduje so schválením spotových fondov obchodovaných na burze (ETF) s Bitcoinom. Tento strategický krok FTX by sa dal interpretovať ako snaha stabilizovať svoju finančnú pozíciu a splniť regulačné požiadavky.

Likvidačné úsilie FTX pozorne sledujú federálne orgány, najmä v súvislosti s nadchádzajúcim odsúdením Caroline Ellisonovej, bývalej generálnej riaditeľky spoločnosti Alameda Research a bývalej partnerky Sama Bankmana-Frieda. Dohoda o priznaní viny Ellisonovej a prijatie všetkých obvinení súvisiacich s krachom poukazuje na závažnosť situácie a potenciálne dôsledky pre širší trh.

Boj Solany uprostred likvidácie FTX je zrejmý, pričom aktivita na reťazci a objemy decentralizovanej burzy (DEX) v rámci ekosystému Solana zaznamenali pokles. Tento trend odráža neistotu a nedostatok dôvery medzi investormi, čo by mohlo viesť k ďalšiemu poklesu cien, ak nebudú starostlivo riadené.

Napriek týmto problémom existuje pre Solanu a trh s kryptomenami záblesk nádeje. Nedávne schválenie prvého spotového ETF Solana na svete v Brazílii znamená rastúcu akceptáciu digitálnych aktív v tradičnom finančnom rámci. Tento vývoj by mohol poskytnúť potrebnú podporu dôvery investorov a pomôcť stabilizovať prítomnosť Solany na trhu.

Keďže trh prechádza týmito turbulentnými časmi, kroky FTX a reakcia komunity kryptomien budú rozhodujúce pri určovaní budúcej trajektórie Solany a širšieho kryptosystému. Nasledujúce mesiace budú kľúčové, pričom trh bude netrpezlivo očakávať výsledok procesu likvidácie FTX a jeho vplyv na ocenenie Solany a náladu na trhu.

Zdroj: cryptopolitan

Príspevok Vplyv likvidácie FTX Solana na trh s kryptomenami je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie