Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vplyv makroekonomických faktorov na cenu Bitcoinu

Bitcoin (BTC) po víkendovej rally, ktorá posunula cenu Bitcoinu na úroveň nevídanú za tri týždne, sa cena udržala nad hranicou 63 000 dolárov. Tento pozitívny vývoj však nevyvolal očakávanú reakciu medzi profesionálnymi obchodníkmi s derivátmi, ktorí zaujali skôr neutrálne pozície. Tento postoj môže naznačovať skepticizmus týkajúci sa udržateľnosti súčasného trendu. V súčasnom období sa zdá, […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin (BTC) po víkendovej rally, ktorá posunula cenu Bitcoinu na úroveň nevídanú za tri týždne, sa cena udržala nad hranicou 63 000 dolárov. Tento pozitívny vývoj však nevyvolal očakávanú reakciu medzi profesionálnymi obchodníkmi s derivátmi, ktorí zaujali skôr neutrálne pozície. Tento postoj môže naznačovať skepticizmus týkajúci sa udržateľnosti súčasného trendu.

V súčasnom období sa zdá, že makroekonomické faktory hrajú kľúčovú úlohu v správaní kryptotrhu. Investori s napätím očakávajú rozhodnutie Federálneho rezervného systému USA o úrokových sadzbách, ktoré by mohlo mať významný vplyv na trh. Akciový index Russell 2000, ktorý sleduje spoločnosti s malou trhovou kapitalizáciou, sa obchoduje len o 2 % pod svojím historickým maximom z júla 2024, čo naznačuje, že obchodníci sa nevyhýbajú riziku. Zlato, ako tradičné bezpečné aktívum, je len o 0,6 % pod svojím historickým maximom, čo môže naznačovať, že investori stále hľadajú bezpečné prístavy.

Zaujímavým ukazovateľom je aj výnos 2-ročných amerických štátnych dlhopisov, ktorý sa blíži k najnižšej úrovni od mája 2023. Tento jav obvykle signalizuje, že kupujúci sú ochotní akceptovať nižšie výnosy, čo môže byť znakom rastúcej agresivity na trhu. Trh teda vyhľadáva ochranu v bezpečných aktívach, ale zároveň sa drží očakávaní pozitívnych vplyvov firemných ziskov v druhom štvrťroku.

Pre Bitcoin môže byť tento scenár nepriaznivý, pretože mnohí investori ho stále vnímajú ako rizikové aktívum. Napriek tomu, že Bitcoin nedávno dosiahol významný rast, trh môže byť stále opatrný a pripravený na možné korekcie. Vývoj na trhu s Bitcoinom a kryptomenami je dynamický a neustále sa meniaci, a preto je dôležité sledovať nielen krátkodobé pohyby cien, ale aj dlhodobé trendy a makroekonomické indikátory, ktoré môžu ovplyvniť trhovú sentiment.

Vzhľadom na tieto faktory je dôležité, aby si obchodníci udržiavali informovaný a vyvážený prístup k investovaniu do Bitcoinu a iných kryptomien. Ako vždy, dôkladná analýza a pochopenie trhových signálov sú kľúčové pre úspešné obchodovanie a investovanie.

Príspevok Vplyv makroekonomických faktorov na cenu Bitcoinu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie