Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vraj chudobný národ? Toľkoto minú Slováci v priemere za letnú dovolenku

Leto pomaly vrcholí, a tak si množstvo Slovákov užíva niekde pri mori na zaslúženej dovolenke. Koľko ale sú ochotní minúť za takéto potešenie? O téme informoval portál oPeniazoch. Odpovede na tieto otázky poskytol prieskum finančnej spoločnosti Home Credit. Na letnú dovolenku sa podľa neho chystá 37 % respondentov. 21 % sa na dovolenku nechystá a ďalších 16 % […]
Menej ako 1 min. min.

Leto pomaly vrcholí, a tak si množstvo Slovákov užíva niekde pri mori na zaslúženej dovolenke. Koľko ale sú ochotní minúť za takéto potešenie? O téme informoval portál oPeniazoch.

Odpovede na tieto otázky poskytol prieskum finančnej spoločnosti Home Credit. Na letnú dovolenku sa podľa neho chystá 37 % respondentov. 21 % sa na dovolenku nechystá a ďalších 16 % ešte nie je úplne rozhodnutých.

Zaujímavosťou je, že v rovnakom prieskume uskutočnenom v roku 2023 sa na letnú dovolenku chystalo 47 % opýtaných, čo je o 10 % viac. Z prieskumu taktiež vyplynulo, že v cudzine strávia Slováci sedem až desať dní.

Čo sa týka dovolenky na Slovensku, tak tam trávime v priemere menej času, zhruba štyri až šesť dní. Aspoň takto si to predstavuje 57 % respondentov. 16 % opýtaných sa na dovolenku na Slovensku chystá na dlhší čas, a to sedem až desať dní.

A koľko sa teda chystajú Slováci zaplatiť za dovolenku? Podľa prieskumu je to 400 až 800 eur. Zároveň predpokladajú, že ich tohtoročná dovolenka vyjde na približne rovnakú sumu ako vlani.

Slováci minú aj 800 eur. Zdroj: shutterstock.com/PeopleImages.com – Yuri A

22 % opýtaných predpokladá, že vplyvom inflácie sa ich dovolenka predraží, dokonca 14 % si myslí, že ich dovolenka bude výrazne drahšia ako v minulom roku.

11 % opýtaných si môže na dovolenku vyhradiť od 2 000 do 4 000 eur, pričom 3 % Slovákov je dokonca ochotných na letnú dovolenku pri mori minúť aj viac ako 4-tisíc eur.

Nie je to však len o dovolenkách, ale aj o táboroch pre deti. Tam sa chystá podľa prieskumu približne 31 % detí. Na tábory rodičia minú približne 300 eur, 13 % minie od 300 do 600 eur a 10 % vynaloží sumu viac ako 600 eur.

Chorvátsko sa už neoplatí

Chorvátsko patrilo dlhé roky medzi tie najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov. Neboli to len pekné pláže a príjemné more, ale aj nízke ceny, ktoré do krajiny lákali turistov z celej Európy.

Každým rokom sa turisti sťažujú, že dovolenka je čoraz drahšia, pričom viac platia aj za základné veci, ako je káva alebo zmrzlina.

Lacnejšie je napríklad Bulharsko, Albánsko, Turecko, Česko, Portugalsko, Španielsko alebo Cyprus.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Slováci stále letia na last minute

The post Vraj chudobný národ? Toľkoto minú Slováci v priemere za letnú dovolenku appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie