Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Všetci držíme palce Robertovi Ficovi, aby čo najrýchlejšie prišiel medzi nás

Dnes sa v Národnej rade SR (NR SR) konala tlačová beseda poslaneckého klubu strany SMER – slovenská sociálna demokracia, spolu s vedením strany. Podpredseda strany a podpredseda NR SR Ľuboš Blaha uviedol, že celá strany stojí za Robertom Ficom a vyjadruje a cíti obrovskú solidaritu. Strana zároveň vyslala signál zmierenia, ktorý pretavila aj do textu […]
Menej ako 1 min. min.

Dnes sa v Národnej rade SR (NR SR) konala tlačová beseda poslaneckého klubu strany SMER – slovenská sociálna demokracia, spolu s vedením strany. Podpredseda strany a podpredseda NR SR Ľuboš Blaha uviedol, že celá strany stojí za Robertom Ficom a vyjadruje a cíti obrovskú solidaritu. Strana zároveň vyslala signál zmierenia, ktorý pretavila aj do textu Uznesenia NR SR k atentátu na predsedu vlády. „Všetci stojíme za Robertom Ficom, vyjadrujeme mu veľkú solidaritu, ktorú cítime z celého Slovenska. Chceme vyslať signál zmierenia,“ prízvukoval.

V texte uznesenia NR SR sa píše:

„Národná rada Slovenskej republiky,

po prvé so zdesením a hlbokým znepokojením prijala správu o atentáte na predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica  ktorý bol zjavne spáchaný z politických motívov a zaslúži si to najostrejšie odsúdenie.

Po druhé principiálne odmieta násilie, osobitne násilie, ktoré atentátnik spáchal iba preto, že má iný politický postoj, aký prezentuje vláda Slovenskej republiky.

Po tretie vyzýva všetky politické subjekty na Slovensku, ako aj médiá a mimovládny sektor, aby rešpektovali výsledky demokratických volieb a nešírili nenávisť voči legitímnej, demokratickej vláde Slovenskej republiky, pretože výsledkom môžu byť aj takéto nenávistné trestné činy.

Po štvrté apeluje na všetky politické subjekty, ako aj médiá a mimovládny sektor, aby zmierňovali napätie v spoločnosti, prestali s nenávistnou rétorikou a prispeli k spoločenskému zmieru, stabilite a pokoju na Slovensku.

Po piate zdôrazňuje, že ľudia nesmú byť terčom nenávisti kvôli svojim politickým názorom, pretože pluralita, diverzita a rešpekt k inému názoru sú základom každej slobodnej a demokratickej spoločnosti.

Po šieste konštatuje, že úloha zodpovedných a kritických novinárov je v zdravej spoločnosti nezastupiteľná, ale ich práca musí byť založená na faktoch, a nie na šírení nenávisti.

Po siedme povzbudzuje vládu Slovenskej republiky k prijatiu adekvátnych bezpečnostných opatrení, ktoré do budúcnosti zabránia ďalším politickým útokom na ústavných činiteľov a občanov Slovenskej republiky.

A po ôsme želá predsedovi vlády Slovenskej republiky Robertovi Ficovi skoré uzdravenie, ako aj čo najskorší návrat do výkonu jeho ústavnej funkcie,“ prečítal Ľ. Blaha a zároveň odsúdil tzv. „obviňovanie obete“, čo sa dnes zo strany médií a politikov deje.

Člen predsedníctva a zastupujúci predseda vlády Robert Kaliňák povedal: „Ospravedlniť sa nie je jednoduché. Politik riskuje, že stratí časť svojich voličov, lebo prizná svoju chybu. Ale asi je na to čas. Prepáčte, hovorím to aj za seba,” povedal. Upozornil, aby sme si zmierenie nemýlili so slabosťou. “Chceme, aby Slovensko malo budúcnosť. Bez toho, aby sme si všetci vstúpili do svedomia, sa tam nedostaneme.”

Všetci držíme palce Robertovi Ficovi, aby čo najrýchlejšie prišiel medzi nás,” ukončil R. Kaliňák.

Príspevok Všetci držíme palce Robertovi Ficovi, aby čo najrýchlejšie prišiel medzi nás je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie