Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vstup do Aliancie bol významný krok. Slovensko si určilo životný priestor, tvrdí Blanár

Vstup do Severoatlantickej aliancie predstavoval významný krok, potvrdzujúci svoju váhu aj v súčasnosti popri prebiehajúcich konfliktoch na Ukrajine, v regióne Blízkeho východu či v severnej Afrike. Uviedol to minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí pri príležitosti piatkového výročia vstupu Slovenska do Aliancie. “Slovensko pred dvomi dekádami […]
Menej ako 1 min. min.

Vstup do Severoatlantickej aliancie predstavoval významný krok, potvrdzujúci svoju váhu aj v súčasnosti popri prebiehajúcich konfliktoch na Ukrajine, v regióne Blízkeho východu či v severnej Afrike. Uviedol to minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí pri príležitosti piatkového výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

“Slovensko pred dvomi dekádami vstupom do Aliancie zadefinovalo svoj životný priestor a dôležitosť kolektívnej bezpečnosti. Tá predstavuje pre našu vlasť silnú bezpečnostnú záruku a je hlavnou témou aj v dnešných časoch, keď mnohí nepovažujú za dôležité slovo mier. Je potrebné si však pripomenúť, že NATO je predovšetkým obranná a mierová organizácia,” zdôraznil Blanár.

Poukázal na potrebu silného partnerstva a dodržiavania záväzkov najmä vzhľadom na zmenu globálnej bezpečnostnej architektúry v súvislosti s prebiehajúcimi konfliktmi. Takisto aj v otázkach terorizmu či nelegálnej a nekontrolovateľnej migrácie.

Slovensko vstúpilo do Severoatlantickej aliancie 29. marca 2004 po boku šiestich ďalších európskych štátov (Bulharska, Estónska, Lotyšska, Litvy, Rumunska a Slovinska). Budúci týždeň si členské štáty NATO pripomenú aj 75. výročie založenia Severoatlantickej aliancie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie