Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyberte ich z chladničky a začnite nimi zalievať tuje. Stromy obnovia svoju stratenú vitalitu

15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/kalyanby). Stáva sa, že tuje rastú v záhrade veľmi pomaly a navyše sú oslabené a nemajú intenzívnu zelenú farbu. Na to však existuje liek. Stačí, ak z chladničky vyberiete výrobok, ktorý zvyčajne používate na pečenie koláčov a urobíte z neho výživné hnojivo. Vďaka tomu vaše ihličnany v okamihu začnú […]
Menej ako 1 min. min.

15.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/kalyanby).

Stáva sa, že tuje rastú v záhrade veľmi pomaly a navyše sú oslabené a nemajú intenzívnu zelenú farbu. Na to však existuje liek. Stačí, ak z chladničky vyberiete výrobok, ktorý zvyčajne používate na pečenie koláčov a urobíte z neho výživné hnojivo. Vďaka tomu vaše ihličnany v okamihu začnú rásť a obnovia svoju stratenú vitalitu.

Ako si pripraviť hnojivo pre tuje?
Foto: shutterstock.com/kalyanby

Tuje sú nádhernou ozdobou záhrady. Mnohí ľudia ich považujú za živý plot, ktorý ich chráni pred zvedavými pohľadmi susedov. Preto chcú, aby stromy rýchlo rástli.

Tuje zvyčajne rastú pomaly. Ak chcete urýchliť ich rast, je dobré ich pravidelne polievať kvasnicovým hnojivom. Vďaka nemu vaše ihličnany nielenže vyrastú, ale vrátia im aj intenzívnu zelenú farbu a ochránia ich pred chorobami a škodcami. Pozrite si jednoduchý recept na prírodnú výživu.

Kvasnicové hnojivo pre tuje – metóda pre zelené a vysoké stromy

Ak chcete posilniť celé tuje vrátane koreňového systému, potom je kvasnicové hnojivo nevyhnutnosťou. Tento prípravok z chladničky jednoducho zmiešajte s vodou a pravidelne ním zavlažujte stromy. Ako si teda takýto prírodnú výživu vyrobíte?

Ak chcete posilniť celé tuje vrátane koreňového systému, potom je kvasnicové hnojivo nevyhnutnosťou.
Foto: shutterstock/New Africa

Na výrobu potrebujete 100 g čerstvých kvasníc, ktoré rozpustíte v 1 l vlažnej vody. Potom pridajte ďalších 9 l vlažnej vody. Zmes potom začne kvasiť. Musíme ju nechať hodinu na teplom mieste.

Po uplynutí tejto doby už môžeme tuje zalievať kvasnicovým hnojivom. Nemusíme ho riediť. Najpohodlnejšie je, ak živný roztok nalejeme do konvičky na zalievanie. Ihličnany by sa mali zalievať každé 2 týždne, aby sa prejavili účinky.

Nie len hnojivo z kvasiniek. Dodatočné hnojenie v októbri

Tuje môžeme hnojiť kvasinkovým hnojivom počas celého leta. Na jeseň však potrebujú poriadnu dávku draslíka, aby boli na jar silnejšie. Preto sa odporúča prihnojiť ich prírodnou výživou vyrobenou z banánových šupiek. Ako ju pripraviť?

Platí pravidlo, že na 1 banánovú šupku pripadá 1 liter horúcej vody. Pripravte si teda požadované množstvo v závislosti od počtu stromčekov.

Nádobu s banánovými šupkami uzavrieme a odložíme na 48 h. Potom hnojivo scedíme a ihneď ním rastliny zalejeme. V tomto prípade nie je potrebné živinu ani riediť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nie je pravda, že pri tujách nič nerastie. Najlepšie prostredie pre tuje

Tu zalejte, tam zasejte a sledujte, ako rastie. Domáce zmesi pre záhradné rastliny

The post Vyberte ich z chladničky a začnite nimi zalievať tuje. Stromy obnovia svoju stratenú vitalitu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie