Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyberte korenie z kuchyne a nasypte ho do otvorov. Navždy ich vyhodite a záhrada už nebude trpieť

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Paul Abrahams). Ako sa zbaviť hrabošov v záhrade? Ide o škodcov, ktorí sa často objavujú v blízkosti našich domovov. Ak ste si všimli ich prítomnosť, mali by ste rýchlo konať, pretože môžu úplne zničiť rastliny a úrodu. Tu je spoľahlivý spôsob, ako sa s týmito hlodavcami raz a navždy […]
Menej ako 1 min. min.

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Paul Abrahams).

Ako sa zbaviť hrabošov v záhrade? Ide o škodcov, ktorí sa často objavujú v blízkosti našich domovov. Ak ste si všimli ich prítomnosť, mali by ste rýchlo konať, pretože môžu úplne zničiť rastliny a úrodu. Tu je spoľahlivý spôsob, ako sa s týmito hlodavcami raz a navždy rozlúčiť.

Ako sa zbaviť hrabošov v záhrade? Ide o škodcov, ktorí sa často objavujú v blízkosti našich domovov.
Foto: shutterstock/Paul Abrahams

Hraboše sú cicavce z čeľade škrečkovitých. Často sa zamieňajú s myšami, ale medzi týmito dvoma druhmi sú dôležité rozdiely. Myši majú zvyčajne sivohnedé sfarbenie, zatiaľ čo hraboše sú červenohnedé. Majú tiež kratší chvost a menšie uši. Živia sa rastlinami a odnožami a môžu napáchať veľké škody. Ako sa môžem zbaviť hrabošov v záhrade?

Ako sa zbaviť hrabošov v záhrade? Obľúbené korenie vám príde vhod. Určite máte nejaké v kuchynskej skrinke

Keď hraboše obchádzajú záhradu, obhrýzajú korene a poškodzujú rastliny, v dôsledku čoho začínajú pomaly chradnúť a odumierať. Obľubujú aj kôru stromov a semená. Najčastejšie sa objavujú na jar a ich prítomnosť sa dá ľahko rozpoznať podľa stavu pôdy, pretože hrabú podzemné chodby a zanechávajú po sebe diery.

Ako sa zbaviť hrabošov v záhrade? Hlodavce sú veľmi citlivé na pachy, a ak zacítia vôňu, ktorá sa im nepáči, nebudú sa chcieť k nej priblížiť, takže účinným spôsobom, ako sa zbaviť hrabošov, je škorica. Jej vôňa je mimoriadne intenzívna a má na týchto škodcov dráždivý účinok. Stačí nasypať balíček škorice do diery po hrabošoch a tí určite utečú a nájdu si iný úkryt.

Ak chcete odradiť hraboše od návštevy vašej záhrady, je dobré vysadiť odstrašujúce rastliny. Tieto hlodavce nemajú radi cesnak (tradičný aj medvedí), vlčí bôb, horčicu a mätu.
Foto: shutterstock.com/Monika Surzin

Čo odrádza hraboše? Tieto rastliny ich účinne odradia od návštevy. Vysaďte ich a dajte hlodavcom zbohom

Ak chcete odradiť hraboše od návštevy vašej záhrady, je dobré vysadiť odstrašujúce rastliny. Tieto hlodavce nemajú radi cesnak (tradičný aj medvedí), vlčí bôb, horčicu a mätu. Prítomnosť týchto rastlín zabezpečí, že sa hraboše nášmu pozemku vyhnú veľkým oblúkom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo robiť, aby sa hraboše prestali zahrabávať? Táto metóda je spoľahlivá

Do každej jamky v zemi vložte 2 loptičky. Hraboše a krtkovia okamžite odídu

The post Vyberte korenie z kuchyne a nasypte ho do otvorov. Navždy ich vyhodite a záhrada už nebude trpieť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie