Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyberte z kredenca, zmiešajte s vodou a naneste na vlasy. Nové vyrastú ako huby po daždi

22.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alon Za). Väčšinou po ňom siahneme do kuchynskej linky, keď plánujeme upiecť tortu alebo domáce rolády. Už naše staré mamy však vedeli, že táto ingrediencia sa hodí nielen pri pečení. Ukazuje sa, že je to skutočne prospešný „elixír“ pre vlasy, pokožku a nechty! Účinným liekom na vypadávanie vlasov bude […]
Menej ako 1 min. min.

22.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alon Za).

Väčšinou po ňom siahneme do kuchynskej linky, keď plánujeme upiecť tortu alebo domáce rolády. Už naše staré mamy však vedeli, že táto ingrediencia sa hodí nielen pri pečení. Ukazuje sa, že je to skutočne prospešný „elixír“ pre vlasy, pokožku a nechty!

Účinným liekom na vypadávanie vlasov bude domáca kvasinková maska na vlasy.
Foto: shutterstock/Alon Za

Droždie má v kozmetike široké využitie. Je prospešné pre nechty, pokožku a vlasy, ktoré vďaka nim môžu rásť ako šialené. Kvasnicové masky na tvár a vlasy boli mimoriadne obľúbené v časoch Česko-Slovenska, kedy bol prístup k rôznym druhom ošetrujúcej kozmetiky oveľa ťažší. Teraz sme však svedkami návratu k prírodným metódam starostlivosti o pleť a veľmi obľúbené sú domáce masky, vlasové vody a domáce peelingy.

Kvasinky, teda jednobunkové huby, ktoré sa živia cukrami, sú skutočnou bombou živín a minerálov, ktoré určite pocíti aj naša pokožka, nechty a vlasy. Sú bohaté na vitamíny B a E, ako aj okrem iného: horčík, chróm, železo, zinok, selén, fosfor a síra. Tento „kúzelný kokteil“ spôsobuje, že droždie má skvelý vplyv na rast vlasov.

Z tohto hitu z Česko-Slovenska vám budú rásť vlasy ako šialené

Prečo sa to deje? Stavebným kameňom vlasov je keratín. Chráni ich pred slnečným žiarením, príliš nízkymi teplotami a inými vonkajšími faktormi. Vitamín B, obsiahnutý v kvasinkách, je však nevyhnutný pre syntézu keratínu. V kombinácii s ďalšími vyššie spomínanými minerálmi nám kvasnicová maska ​​spôsobí, že nám budú rýchlejšie rásť vlasy a všimneme si tzv. detské vlásky. Je však potrebné pripomenúť, že rast vlasov je individuálna záležitosť a do značnej miery závisí od genetických podmienok.

Pravidelne používaná maska z droždia ​​navyše z dlhodobého hľadiska zabráni vypadávaniu vlasov a vlasy sa vám nebudú tak často mastiť. Ovplyvní to aj ich celkový stav: vlasy budú pružnejšie, spevnené, lesklé a vyživené. Ako si pripraviť masku z droždia na vlasy sami?

Ak chceme ušetriť čas, môžeme si hotový výrobok kúpiť v drogérii. Ale prečo preplácať, ak môžete použiť domáci liek?

Kvasinková maska ​​na vlasy. Ako ju pripraviť?

Najmä preto, že potrebujeme len 2 ingrediencie. Droždie a mlieko. Do misky dáme 1 kocku čerstvého droždia. Potom zalejte 3 polievkovými lyžicami teplého mlieka a miešajte, kým nevznikne hustá hmota podobná paste. Pripravená maska ​​by sa mala aplikovať rovnomerne na suché vlasy a nechať hodinu. Po uplynutí tejto doby ju opláchnite vlažnou vodou a umyte si hlavu jemným šampónom.

Pred použitím kvasnicovej masky na vlasy (alebo tvár) sa však uistite, že nie ste alergický na kvasinky. Na tento účel stojí za to vopred vykonať test na alergiu alebo navštíviť lekára, aby sa vylúčila alebo potvrdila alergia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zmiešajte 4 prísady a natrite si päty. Domáce exfoliačné ponožky fungujú lepšie ako liečba

Požiadajte kaderníčku o messy hair look. Neexistujú tu žiadne pravidlá. Keď uvidíte ten efekt, spadnete zo stoličky

The post Vyberte z kredenca, zmiešajte s vodou a naneste na vlasy. Nové vyrastú ako huby po daždi appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie