Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výborne hnojí ríbezľové kríky. Vo väčšine domácností končí v odpadkovom koši

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kristine Rad). Na jar ožívajú vaše záhrady. Vtedy vysievate nové rastliny a ostatné presádzate z kvetináča do pôdy. Je to tiež vhodný čas na hnojenie. Namiesto kupovania chemických prípravkov však využite prírodu a vyrobte si ho sami – je to triviálne! Ako sa správne starať o ríbezle?Foto: shutterstock/Kristine Rad […]
Menej ako 1 min. min.

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kristine Rad).

Na jar ožívajú vaše záhrady. Vtedy vysievate nové rastliny a ostatné presádzate z kvetináča do pôdy. Je to tiež vhodný čas na hnojenie. Namiesto kupovania chemických prípravkov však využite prírodu a vyrobte si ho sami – je to triviálne!

Ako sa správne starať o ríbezle?
Foto: shutterstock/Kristine Rad

V záhradách možno nájsť mnoho druhov rastlín. Pestuje sa tu však nielen zelenina a krásne kvety, ale aj ovocné kríky. Medzi obzvlášť obľúbené patria ríbezľové kríky. Malé okrúhle plody sa vyznačujú jedinečnou chuťou, v ktorej sa spájajú kyslé aj sladké tóny. Ako sa správne starať o ríbezle? Predovšetkým nesmiete zabúdať na používanie správneho hnojiva.

Hnojivo na ríbezle bez odpadu. Hlavná zložka sa zvyčajne vyhadzuje do koša

Starostlivosť o ríbezle v záhrade sa neobmedzuje len na zalievanie kríka. V prvom rade ich musíte zasadiť do správnej pôdy. Ríbezle majú rady úrodnú pôdu bohatú na humus. Nemali by ste ich však umiestňovať do vlhkej a ílovitej pôdy. Najlepšie je vysádzať ich na jeseň alebo na jar – v marci a apríli. Substrát by sa mal nakypriť a vyživiť hnojivom, nevyhnutne organickým.

Prírodné hnojivo, ktorého hlavná zložka zvyčajne končí v odpadkovom koši, je na to ideálne. Zemiakové šupky obsahujú množstvo vitamínov a minerálov, ktoré pomôžu ríbezľovým kríkom rásť v hojnosti. Táto domáca výživa je veľmi jednoduchá na prípravu a osvedčila sa.

Prírodná výživa zo zemiakových šupiek. Kríky budú rásť ako bláznivé

Existuje mnoho druhov ríbezlí. Starostlivosť o nich nie je komplikovaná ani časovo náročná. Z času na čas sa však oplatí dodať im cenné živiny, aby v lete krásne rástli. Na tento účel odporúčame vyrobiť domáci živný roztok zo zemiakových šupiek.

Zemiakové šupky obsahujú množstvo vitamínov a minerálov.
Foto: súkromný archív

Namiesto toho, aby ste po skončení večere šupky vyhodili, uschovajte ich a zalejte horúcou vodou v pomere 1:10. Vzniknutú zmes nechajte vylúhovať a vychladnúť, potom ju preceďte cez sito. Týmto hnojivom zalievajte rastliny raz za mesiac, aby sa vám plody hojne rozrástli a boli šťavnaté. Zaujímavé je, že roztok zo šupiek funguje rovnako dobre na jahody aj maliny. Každý majiteľ pozemku by mal poznať recept na túto výživu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zostáva už len niekoľko dní. Urobte to s ríbezľami. V lete nebudete stíhať zbierať ovocie

Najlepší spôsob ochrany ríbezlí a egrešov pred chorobami a škodcami. Nič nestojí

The post Výborne hnojí ríbezľové kríky. Vo väčšine domácností končí v odpadkovom koši appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie