Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výbuch munice na Libavé řeší vojenská policie. Mají podezření na spáchání dvou trestných činů

„Vojenská policie zahájila úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti a přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti neznámého pachatele. Ve věci Vojenská policie provádí úkony trestního řízení a zajišťuje nezbytné informace a podklady pro objasnění trestného činu,“ uvedla mluvčí Mlýnková. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Terorismu se nevyhneme, tvrdí bezpečnostní expert. Zmínil […]
Menej ako 1 min. min.

„Vojenská policie zahájila úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti a přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti neznámého pachatele. Ve věci Vojenská policie provádí úkony trestního řízení a zajišťuje nezbytné informace a podklady pro objasnění trestného činu,“ uvedla mluvčí Mlýnková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Terorismu se nevyhneme, tvrdí bezpečnostní expert. Zmínil radikální buňky islamistů v Česku

„Co vybuchlo, je předmět šetření Vojenskou policií. Bude záležet na nich, kdy budou informace potvrzeny a dostupné ke sdělení. Bude to trvat pár dnů, možná týdnů,“ řekla mluvčí generálního štábu armády Magdalena Dvořáková.

Výbuch ve vojenském prostoru Libavá nastal v pondělí krátce po 11:00. Tragédie se podle ministryně obrany Jany Černochové (ODS) stala, když vojáci munici likvidovali. Všichni zasažení byli čeští občané a příslušníci Centra zabezpečení munice Týniště nad Orlicí, uvedlo ministerstvo obrany.

Zranění, mezi kterými bylo sedm vojáků a jeden občanský zaměstnanec, byli převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci (FNOL) a Vojenské nemocnice v Olomouci. Ve FNOL skončili dva lidé se středně těžkým poraněním, ve vojenské nemocnici zůstávají tři vojáci, tři byli již v pondělí po ambulantním ošetření propuštěni do domácí péče.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Severokorejští vojáci překročili demarkační linii. Zastavily je až varovné výstřely

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie