Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vychýrený podnik skončil v konkurze. Slováci si v ňom už nepochutnajú

Populárna reštaurácia na Slovensku nadobro končí. Hlboká strata a vysoké dlhy dohnali spoločnosť do bankrotu. Vychýrený podnik, ktorý Slováci zbožňovali najmä kvôli tradičnej českej kuchyni a pivu, sa poslal sám do konkurzu. Kolkovna River Park Bratislavská reštaurácia, ktorá na nábreží Dunaja ponúkala niekoľko rokov české špeciality, definitívne skončila. Známa Kolkovna River Park oznamuje, že je trvalo zatvorená.   […]
Menej ako 1 min. min.

Populárna reštaurácia na Slovensku nadobro končí. Hlboká strata a vysoké dlhy dohnali spoločnosť do bankrotu. Vychýrený podnik, ktorý Slováci zbožňovali najmä kvôli tradičnej českej kuchyni a pivu, sa poslal sám do konkurzu.

Kolkovna River Park

Bratislavská reštaurácia, ktorá na nábreží Dunaja ponúkala niekoľko rokov české špeciality, definitívne skončila. Známa Kolkovna River Park oznamuje, že je trvalo zatvorená.

 

Portál Hospodárske noviny informoval o tom, že koncept reštaurácie pochádza od našich českých susedov, kde má Kolkovna Restaurant osem reštaurácií. Nájdeme ich v Prahe a Brne. V Bratislave sa nachádza Kolkovna aj v nákupnom centre Eurovea, tú však prevádzkuje iná eseróčka, ako reštauráciu v River Parku.

Podnik sa prepadol do 200-tisícovej straty

Firma Gastro River Park zápasila s problémami od obdobia pandémie. V roku 2020 sa dostala zo zisku do červených čísel. Strata sa v priebehu ďalších rokov, čoraz viac prehlbovala a spoločnosť ukončila rok 2023 s mínusom vyše 210-tisíc eur, ako ukazujú dáta na Finstate.

Po populárnom podniku zostali dlhy. Sociálna poisťovňa eviduje pohľadávky vo výške takmer 25-tisíc eur. Vyše dvoch tisíc si nárokuje zdravotná poisťovňa a daňový nedoplatok má firma vo výške približne 1 800 eur.

Súkromní veritelia majú svoje pohľadávky prihlásiť do prebiehajúceho konkurzného konania.

Súd vyzýva veriteľov dlžníka, aby v základnej prihlasovacej lehote do 45 dní od vyhlásenia konkurzu prihlásili svoje pohľadávky.

Podľa Finstatu tvoria krátkodobé záväzky spoločnosti Gastro River Park sumu viac než 470-tisíc eur.

Povesť homofóbnej reštaurácie

The post Vychýrený podnik skončil v konkurze. Slováci si v ňom už nepochutnajú appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie