Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyčíslení muniční iniciativy: Česko vyjde na téměř 900 milionů, oznámil Fiala

Fiala v úterý oznámil, že první zásilka munice před časem dorazila na Ukrajinu. Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) ve čtvrtek upřesnila, že šlo až o 50 tisíc kusů munice. Česko na doručení spolupracovalo s Německem. Do iniciativy se dosud zapojilo 18 zemí, z toho 15 přislíbilo peníze, doplnila Černochová. ČTĚTE TAKÉ: Nikdo se nemůže divit, […]
Menej ako 1 min. min.

Fiala v úterý oznámil, že první zásilka munice před časem dorazila na Ukrajinu. Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) ve čtvrtek upřesnila, že šlo až o 50 tisíc kusů munice. Česko na doručení spolupracovalo s Německem. Do iniciativy se dosud zapojilo 18 zemí, z toho 15 přislíbilo peníze, doplnila Černochová.

ČTĚTE TAKÉ: Nikdo se nemůže divit, že se na Řehku hněvám, říká Černochova. O dronech se dozvídám z médií

Na Ukrajinu budou podle Fialy pravidelně každý měsíc dodávány desetitisíce kusů munice. Cílem je dodat do konce roku až 500 tisíc kusů, tento počet je aktuálně finančně pokrytý, dodala ministryně.

„Česká republika si vzala za cíl sehnat munici v zemích, které třeba i někdy jsou zeměmi takzvaně vícero azimutů, nechtějí se jasně profilovat, že stojí na jedné či druhé straně. Na druhou stranu možnosti poskytnout munici ve prospěch Ukrajiny v těchto zemích jsou,“ poznamenala Černochová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Plesnivá munice pro Ukrajinu? Nejde to popřít, řekl Metnar. Lze ji opravit, namítla Černochová

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie