Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyčistite rúru tak, že si nezašpiníte ruky. Tento trik milujú všetci

Nie je zaujímavé, že každý vie, ako ho používať, ale málokto vie, ako ho správne vyčistiť? Bohužiaľ, ale s otázkou: „Ako vyčistiť rúru?“ sa stretáva mnoho z nás a hádajte čo? Odpoveď na ňu poznáme. Pomocou domácich prostriedkov, ktoré dokážu ľahko vyčistiť aj týždne zaschnutú špinu. Vďaka nim nebude mať žiadna škvrna šancu. Ako vyčistiť […]
Menej ako 1 min. min.

Nie je zaujímavé, že každý vie, ako ho používať, ale málokto vie, ako ho správne vyčistiť? Bohužiaľ, ale s otázkou: „Ako vyčistiť rúru?“ sa stretáva mnoho z nás a hádajte čo? Odpoveď na ňu poznáme.

Pomocou domácich prostriedkov, ktoré dokážu ľahko vyčistiť aj týždne zaschnutú špinu. Vďaka nim nebude mať žiadna škvrna šancu.

Ako vyčistiť rúru?

Čistenie rúry sa často prirovnáva k trestu. Niet divu – dlhé, únavné drhnutie, po ktorom vidíme, že nie každý prvok rúry žiari čistotou, nás môže privádzať do šialenstva.

Medzitým existujú domáce prostriedky, vďaka ktorým už nikdy nebudete ľutovať, že neviete, ako vyčistiť rúru zvnútra aj zvonku.

Či už máte do činenia s mastnotou prilepenou na stenách rúry alebo špinou zaschnutou na dvierkach, po použití domácich čistiacich prostriedkov vám škvrny nezostanú ani spomienkou.

Takto si ani nezašpiníte ruky

Existuje starý, osvedčený patent, pri ktorom si nemusíte ani zašpiniť ruky, a napriek tomu rúra žiari ako nová. Stačí, ak do rúry vyhriatej na 230 stupňov Celzia vložíte kovový hrniec (bez plastových častí), zalejete ho 4 lyžicami octu a 2 litrami vody.

Približne po hodine (v závislosti od toho, ako je znečistený) rúru vypnite a počkajte, kým vychladne. Teraz už len handričkou zotrite zmäknuté nečistoty a máte po probléme.

Toto je najlepší spôsob, ako odstrániť pripálené zvyšky.

Ak je však vaša rúra znečistená pripálenými zvyškami z pripravovaného jedla, jednoducho použite jedlú sódu.

Zmiešajte ju s vodou, aby ste vytvorili hustú pastu a naneste ju na nečistoty. Teraz bude hrať hlavnú úlohu čas. Počkajte približne 30 minút. Po tomto čase môžete rúru ľahko vydrhnúť a bude žiariť ako nová.

Aby bola pasta ešte účinnejšia, povieme vám najlepšie pomery na jej výrobu. Na 1 diel teplej vody nalejte 3 diely jedlej sódy. S takýmto účinným prostriedkom nemá šancu ani niekoľko týždňov stará špina.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie