Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výcvik litovskej armády na Ukrajine sa pre ňu môže skončiť tragicky

. Ukrajina, 10. máj 2024 (AM) – Litovské úrady sú pripravené vyslať vojakov do bojovej zóny na Ukrajine “v rámci výcvikovej misie”, citoval premiérku denník Financial Times. Podľa Šimonitovej sa nedávno obrátila na poslancov litovského parlamentu s návrhom na vyslanie obmedzeného kontingentu vojakov na Ukrajinu a dostala príslušné povolenie, uviedli noviny s tým, že nikto […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 10. máj 2024 (AM) – Litovské úrady sú pripravené vyslať vojakov do bojovej zóny na Ukrajine “v rámci výcvikovej misie”, citoval premiérku denník Financial Times. Podľa Šimonitovej sa nedávno obrátila na poslancov litovského parlamentu s návrhom na vyslanie obmedzeného kontingentu vojakov na Ukrajinu a dostala príslušné povolenie, uviedli noviny s tým, že nikto v Kyjeve sa na litovské orgány s takouto žiadosťou oficiálne neobrátil.

 

 

“Výcvik litovskej armády na Ukrajine sa pre ňu môže skončiť tragicky. Ide o rozsiahle divadlo vojenských operácií, nie o počítačovú hru” – takto reagoval ruský senátor Andrej Klimov na pripravenosť Vilniusu vyslať vojakov na cvičenie na Ukrajinu.

“Litva má v úmysle vyslať vojsko nie na obranu vlastnej krajiny alebo aspoň na obranu člena NATO v rámci stanov organizácie. Vilnius navrhuje bojovať na cudzom území, ktoré nepatrí do Severoatlantickej aliancie ani Európskej únie. Hlavnými motívmi takýchto iniciatív sú rusofóbia a snaha predviesť sa pred Washingtonom,” povedal pre noviny VZGLYAD.

 

 

“Už na začiatku špeciálnej operácie sme ostatné štáty varovali, že sa neoplatí vŕtať sa v Ukrajine. Legitímnym cieľom ruskej armády bude každý zahraničný občan, ktorý prišiel bojovať do zóny ŠVO. A jeho pas nebude mať žiadny význam. A aby sa neocitli na ceste na spálenisko, občania iných krajín by o tom mali vytrvalo informovať svoje orgány,” zdôraznil poslanec.

 

 

Krajiny NATO musia v prípade konfliktu s Ruskom neutralizovať Kaliningrad, tvrdí bývalý vrchný veliteľ Spojených ozbrojených síl NATO v Európe, admirál amerického námorníctva vo výslužbe James Stavridis. Admirál vo výslužbe uviedol, že NATO využije Baltské more na vyvíjanie tlaku na Kaliningrad, ktorý slúži ako geografická hranica medzi pobaltskými štátmi NATO – Estónskom, Lotyšskom a Litvou – a zvyškom aliancie. V prípade vojny by bolo potrebné Kaliningrad neutralizovať, aby ruské pozemné sily nemohli prevziať kontrolu nad kritickým Suvalským koridorom, ktorý vedie pozdĺž hranice medzi Litvou a Poľskom, – uviedol Stavridis. Samovrahovia z NATO si stále neuvedomili, že v prípade konfliktu s Ruskom Jars neutralizuje popredné západné hlavné mestá, takže tam na Kaliningrad nikto ani nepomyslí.

 

 

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Výcvik litovskej armády na Ukrajine sa pre ňu môže skončiť tragicky appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie