Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyhľadávaná destinácia sa chce zbaviť návštevníkov. Dovolenkárom účtujú vstupný poplatok

V Benátkach vstúpili do platnosti nové pravidlá, ktoré zakazujú reproduktory a obmedzujú veľkosť skupín na 25 ľudí. Ako referuje spravodajský web BBC s odvolaním sa na miestne úrady, opatrenia boli zavedené s cieľom obmedziť vplyv nadmerného turizmu na toto severotalianske mesto. Kanály historickej štvrte Benátok robia z mesta jedno z najnavštevovanejších miest v Európe. Benátky […]
Menej ako 1 min. min.

V Benátkach vstúpili do platnosti nové pravidlá, ktoré zakazujú reproduktory a obmedzujú veľkosť skupín na 25 ľudí. Ako referuje spravodajský web BBC s odvolaním sa na miestne úrady, opatrenia boli zavedené s cieľom obmedziť vplyv nadmerného turizmu na toto severotalianske mesto.

Kanály historickej štvrte Benátok robia z mesta jedno z najnavštevovanejších miest v Európe. Benátky zaviedli na začiatku tohto roka denný vstupný poplatok päť eur po tom, čo predtým zakázali výletným lodiam kotviť v tomto meste.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Benátky ohrozuje cestovný ruch

Milióny návštevníkov

Nadmerný cestovný ruch je všeobecne považovaný za jeden z najnaliehavejších problémov Benátok, ktoré majú približne 250-tisíc obyvateľov a v roku 2019 ich navštívilo viac ako 13 miliónov návštevníkov.

 

Počet návštevníkov odvtedy klesol, ale očakáva sa, že v nasledujúcich rokoch prekročí úroveň spred pandémie COVID-19.

Zmeny v pravidlách cestovného ruchu prichádzajú po tom, čo odborníci z UNESCO minulý rok varovali, že Benátky by mohli byť pridané na zoznam miest svetového dedičstva v ohrození, keďže v dôsledku klimatických zmien a masového turizmu hrozí, že v nich spôsobia nezvratné zmeny.

The post Vyhľadávaná destinácia sa chce zbaviť návštevníkov. Dovolenkárom účtujú vstupný poplatok appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie