Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyhnite sa pehám na tvári. Chráňte svoju pokožku pred slnkom prírodnými spôsobmi

31.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ground Picture ). Nie je žiadnym tajomstvom, že dlhodobé vystavovanie sa slnku bez primeranej ochrany môže byť škodlivé. Či už ide o spálenie, úpal, pehy alebo dokonca rakovinu kože, je dôležité chrániť si pokožku a zároveň prijímať dennú dávku vitamínu D. Nie je žiadnym tajomstvom, že dlhodobé vystavovanie sa […]
Menej ako 1 min. min.

31.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ground Picture ).

Nie je žiadnym tajomstvom, že dlhodobé vystavovanie sa slnku bez primeranej ochrany môže byť škodlivé. Či už ide o spálenie, úpal, pehy alebo dokonca rakovinu kože, je dôležité chrániť si pokožku a zároveň prijímať dennú dávku vitamínu D.

Nie je žiadnym tajomstvom, že dlhodobé vystavovanie sa slnku bez primeranej ochrany môže byť škodlivé.
Foto: shutterstock.com/Ground Picture

Mnohé druhy opaľovacích krémov, ktoré si môžete kúpiť v obchode, obsahujú škodlivé chemikálie, ktoré sú pre vašu pokožku rovnako škodlivé ako slnko, pred ktorým sa ju snažíte chrániť. Čo teda môžete urobiť, aby ste ochránili svoju pokožku pred slnkom bez toho, aby ste sa spoliehali na chemické opaľovacie krémy?

Kokosový olej chráni a vyživuje pokožku.

Kokosový olej sa používa od nepamäti a je známy pre svoje početné zdravotné výhody vrátane ochrany pred slnečným UV žiarením. Okrem ochrany pokožky je kokosový olej plný prospešných živín, ktoré pokožku hydratujú a zjemňujú. Kokosový olej môžete používať samostatne alebo ho zmiešať s inými zložkami. Ako sú napríklad esenciálne oleje, a vytvoriť tak účinný domáci krém.

Aloe vera gél je ďalším skvelým spôsobom ochrany pokožky pred škodlivým UV žiarením

Aloe vera je rastlina plná vitamínov A, B, C, E a F, ako aj minerálov, ako sú železo, vápnik, horčík a draslík. Tieto vitamíny a minerály posilňujú prirodzenú obranyschopnosť pokožky a zároveň ju vyživujú a hydratujú. Podobne ako kokosový olej sa už tisícročia používa na liečbu najrôznejších zdravotných problémov. Ak ste sa už spálili na slnku, aloe vera je tiež skvelým spôsobom na upokojenie a ošetrenie.

Aloe vera je rastlina plná vitamínov A, B, C, E a F, ako aj minerálov, ako sú železo, vápnik, horčík a draslík. Tieto vitamíny a minerály posilňujú prirodzenú obranyschopnosť pokožky a zároveň ju vyživujú a hydratujú.
Foto: shutterstock/Nikolay Litov

Niektoré potraviny majú výhody, ktoré zahŕňajú ochranu pokožky a očí pred slnkom

Správnou rovnováhou živín možno posilniť a posilniť prirodzené obranné mechanizmy pokožky. Ovocie, ako napríklad bobuľovité ovocie a melón, zelená listová zelenina, orechy, semená a zelenina sú plné užitočných živín. Zlepšujú obranu pokožky pred slnkom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Spálená pokožka? Tu je domáce SOS na spálenie od slnka

Čím natrieť spáleniny od slnka? Domáce SOS za 1 euro. Ochlaďte si spálenú pokožku a získajte úľavu

The post Vyhnite sa pehám na tvári. Chráňte svoju pokožku pred slnkom prírodnými spôsobmi appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie