Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vylievate vodu po zemiakoch? Chráň Boh! Opätovné použitie a efekt vás poteší

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/inewsfoto). Pre mnoho ľudí je to takmer reflexná činnosť. Uvaríte zemiaky a potom vylejete vodu do drezu. Stojí však za to zbaviť sa tohto zvyku, pretože vodu môžete využiť iným spôsobom. Je to nielen veľmi šetrné k životnému prostrediu, ale aj k peniazom. A vaše rastliny v kvetináčoch vám […]
Menej ako 1 min. min.

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/inewsfoto).

Pre mnoho ľudí je to takmer reflexná činnosť. Uvaríte zemiaky a potom vylejete vodu do drezu. Stojí však za to zbaviť sa tohto zvyku, pretože vodu môžete využiť iným spôsobom. Je to nielen veľmi šetrné k životnému prostrediu, ale aj k peniazom. A vaše rastliny v kvetináčoch vám za to určite poďakujú!

Vylievate vodu po zemiakoch?
Foto: shutterstock.com/inewsfoto

Ako môžete zabezpečiť, aby sa vaše izbové rastliny cítili čo najlepšie a potešili vaše oko sviežimi zelenými listami a farebnými kvetmi? Samozrejme, na trhu je množstvo prípravkov na úpravu pôdy, ktoré stimulujú rast rastlín, ale obľúbené sú stále aj lacné domáce spôsoby starostlivosti o „zelených nájomníkov“ našich domovov.

Niekedy sa toto životodarné „rastlinné zlato“ nachádza v tých najjednoduchších produktoch, ktoré určite nájdete v niektorej zo svojich kuchynských zásuviek. Príkladom takéhoto prírodného – a mimochodom nízkorozpočtového – hnojiva pre črepníkové rastliny je obyčajný zemiakový škrob. Tento nenápadný prášok, ktorý sa často používa pri príprave rôznych jedál, je bohatým zdrojom minerálnych látok, ktoré rastliny potrebujú. Aby váš domov zaplavila vlna nových zelených listov, potrebujú rastliny okrem iného vápnik, draslík a fosfor. Zemiakový škrob im ich poskytne. Vďaka tejto „živine“ začnú rastliny lepšie rásť a vytvárať nové výhonky.

Rastliny vyrastú s novými listami ako raketa. Okrem toho ušetríte peniaze

Stačí, ak odstránite asi centimeter zeminy z povrchu kvetináča a posypete ju zemiakovým škrobom. Stačí jedna čajová lyžička. Potom pridajte zeminu a premiešajte ju so škrobom. Navrch dajte čerstvú zeminu. Zabránite tak napadnutiu plesňou.

V tomto prípade sa používajú celé zemiaky. V slovenskej kuchyni sú bežnou súčasťou jedál. Po uvarení zemiakov v hrnci, by sa voda nemala vylievať do drezu. Je totiž ideálna na zalievanie kvetov. Prečo? Je to prírodné a účinné hnojivo.

Vďaka živinám, ako je škrob a minerály, môže táto voda pomôcť vašim kvetom rásť a urobiť ich krajšími a zdravšími. Je to jednoduché, ekologické riešenie, ktoré stojí za to vyskúšať!

Musíte počkať, kým voda vychladne. Dôležité je aj to, aby nebola ochutená soľou. Hneď na úvod treba poznamenať, že ide o veľmi ekologické a ekonomické riešenie. Okrem toho takáto voda obsahuje časť živín, ktoré stimulujú rastliny k rastu.

Vďaka živinám, ako je škrob a minerály, môže táto voda pomôcť vašim kvetom rásť a urobiť ich krajšími a zdravšími.
Foto: shutterstock/Happy window

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hoci stojí pár drobných, na vrásky pôsobí ako ošetrenie za 100 eur. Kombinujte s vajíčkami a kefírom

Do črepníkových rastlín nasypem 1 čajovú lyžičku. Rastliny kvitnú ako po najlepšom hnojive

The post Vylievate vodu po zemiakoch? Chráň Boh! Opätovné použitie a efekt vás poteší appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie