Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vypijem si ju a zvyšky usadeniny roztrúsim na strategických miestach. Mravce sa rozutekajú preč

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RHJPhtotos). Máte v byte, dome, na terase alebo balkóne mravce? Tento hmyz sa v interiéri premnoží, keď nájde dobrý zdroj potravy. Pozrite sa, ako sa zbaviť mravcov prírodnými prostriedkami bez použitia insekticídov. Máte v byte, dome, na terase alebo balkóne mravce?Foto: shutterstock/RHJPhtotos Mravce sú nepochybne nepríjemný hmyz. Hoci vyzerajú […]
Menej ako 1 min. min.

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RHJPhtotos).

Máte v byte, dome, na terase alebo balkóne mravce? Tento hmyz sa v interiéri premnoží, keď nájde dobrý zdroj potravy. Pozrite sa, ako sa zbaviť mravcov prírodnými prostriedkami bez použitia insekticídov.

Máte v byte, dome, na terase alebo balkóne mravce?
Foto: shutterstock/RHJPhtotos

Mravce sú nepochybne nepríjemný hmyz. Hoci vyzerajú maličké a neškodné, ich kolónie môžu napáchať veľa škody. Pohľad na množstvo mravcov rojacich sa na stene a podlahe je určite veľmi nepríjemný. Hoci neexistuje žiadny rýchly a spoľahlivý spôsob, ako sa ich zbaviť, prírodné metódy odradenia sú veľmi účinné.

Domáce tipy na mravce v domácnosti. Takto sa ich zbavíte účinne a lacno

Zastavte inváziu mravcov pri rannej šálke kávy. Všetko vďaka usadeninám, ktoré zvyčajne končia v koši. Táto metóda prinúti mravce opustiť zamorený priestor a zároveň nepoškodí potraviny rozložené v kuchyni. Ide o dočasnú metódu, ktorú je potrebné opakovať alebo kombinovať s iným ošetrením, pretože sila kávovej usadeniny sa vysychaním oslabuje. Na jej výrobu potrebujete len malé množstvo kávovej usadeniny z 3 až 4 šálok kávy.

Táto metóda prinúti mravce opustiť zamorený priestor a zároveň nepoškodí potraviny rozložené v kuchyni.
Foto: shutterstock/Caterina Trimarchi

Postup:

Po uvarení kávy odoberte zvyšky usadeniny.

Posypte nimi napadnuté miesto, aby ste odradili mravce.

Mravce neznášajú vôňu kávy a budú chcieť opustiť oblasť, kde je usadenina.

Toto riešenie získava na popularite vďaka tomu, že je úplne ekologické a bezpečné. Kávová usadenina nepredstavuje nebezpečenstvo pre malé deti ani zvieratá. Navyše nie je nebezpečná ani pre mravce, pretože ich nezabíja, ale len odpudzuje.

Čo môžete urobiť, aby sa mravce nedostali do vášho domova? Včas im odrežte zdroj potravy

Mravce sa vyskytujú najmä v kuchyni. Najlepším spôsobom, ako sa ich zbaviť, je odstrániť problém skôr, ako sa objaví. Môžete to urobiť tak, že sa uistíte, že pre ne nemáte ľahko dostupné zdroje potravy. To bude zahŕňať tesné skladovanie potravín v nádobách alebo plastových vreckách.

Nezabudnite, že mravce priťahujú sladké jedlá a škrobové produkty, ako je cukor, med a kukuričná múka. Musíte byť ostražití aj pri čistení domácnosti od omrviniek. Nezabudnite čistiť okolie spotrebičov stojacich v kuchyni, vankúše na pohovkách a odpadkové koše. Taktiež si dávajte pozor na miesta v dome, kde rodina jedáva alebo pripravuje jedlo. Mravce môže prilákať aj krmivo pre domáce zvieratá.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako používať škoricu na mravce? Stačí štipka. Už ich neuvidíte

Čo je najlepšie na mravce v domácnosti, na záhrade a na balkóne? Trik s pomarančom a viac

The post Vypijem si ju a zvyšky usadeniny roztrúsim na strategických miestach. Mravce sa rozutekajú preč appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie