Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyplatí se nakupování za hranicemi? Češi dál jezdí do Polska i Německa, často si vozí maso

Na kontrolních nákupech se redakce zaměřila na běžné potraviny, jako je mléko, máslo, cukr, chléb, olej nebo vejce. Parkoviště před obchodním domem v polské Kudově Zdroji bylo jako obvykle plné, jen ho plnilo o poznání méně aut z Čech. Najdou se ale tací, kteří jezdí pravidelně a ceny jsou prý stále nižší než u nás. […]
2 min.

Na kontrolních nákupech se redakce zaměřila na běžné potraviny, jako je mléko, máslo, cukr, chléb, olej nebo vejce. Parkoviště před obchodním domem v polské Kudově Zdroji bylo jako obvykle plné, jen ho plnilo o poznání méně aut z Čech. Najdou se ale tací, kteří jezdí pravidelně a ceny jsou prý stále nižší než u nás.

ČTĚTE TAKÉ: Seniorka z Polska si z obchodu donesla hada. Vykoukl na ni při krájení celeru

„Jezdíme pro kuřecí maso i pro maso celkově, když mají akci 1 + 1 zdarma. Sýry a jogurty mají také levné,“ popsala pro CNN Prima NEWS jedna z dotázaných zákaznic. „Když koupíte jeden kilogram plátkového sýra za stovku, tak je to sakra rozdíl,“ souhlasil další.

V Polsku stál nákup základních potravin 38 zlotých, což je v přepočtu zhruba 220 korun. V Německu vyšel na v přepočtu 280 korun. Češi ale na německé produkty nedají dopustit. „Kupujeme komplet zeleninu – saláty, brambory. Pak také pečivo, nějaké mlsky dětem, ale i jogurty a kupuji tu i maso,“ jmenovala další zákaznice.

Nejlevněji vyšel téměř identický nákup v Polsku, ale rozdíl jedné koruny oproti Česku je prakticky zanedbatelný. Nejdražší byl v Německu, kde ale reportéři koupili o půl kilogramu těžší, tedy větší, chléb. Záleží také na tom, co zrovna potřebujete koupit a jakou a na co mají kde akci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obilí stojí méně, chleba ale levnější nebude. Experti popsali, proč drží pekaři ceny vysoko

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie