Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výpredaj Bitcoinu v ťažobnom sektore

Trh s kryptomenami bol vždy volatilným priestorom, ale nedávne aktivity priniesli výrazný posun, najmä v sektore ťažby Bitcoinov. Od júna 2024 ťažiari odpredali v mince hodnote približne 2 miliardy USD, čo viedlo k 14-ročnému minimu v ich držbe. Tento masívny výpredaj vyvolal na trhu šokové vlny a vyvolal obavy o budúcu trajektóriu ceny Bitcoinu. K […]
Menej ako 1 min. min.

Trh s kryptomenami bol vždy volatilným priestorom, ale nedávne aktivity priniesli výrazný posun, najmä v sektore ťažby Bitcoinov. Od júna 2024 ťažiari odpredali v mince hodnote približne 2 miliardy USD, čo viedlo k 14-ročnému minimu v ich držbe. Tento masívny výpredaj vyvolal na trhu šokové vlny a vyvolal obavy o budúcu trajektóriu ceny Bitcoinu.

K tomuto bezprecedentnému výpredaju prispelo niekoľko faktorov. Rozhodujúcu úlohu zohrala nedávna udalosť halvingu, keď sa Bitcoin znížil na polovicu, keďže sa tým účinne znížila bloková odmena pre ťažiarov, čím sa znížila ich ziskovosť. K tomu sa pridal aj nárast zlomových cien po halvingu, čo vyvolalo ďalší finančný tlak na ťažiarov, aby predávali svoje podiely s cieľom udržať prevádzku.

Situáciu ďalej zhoršuje širší trhový kontext. Napriek býčím signálom z významných investícií a podporných akcií, ako napríklad akvizícia spoločnosti Microstrategy v hodnote takmer 12 000 BTC, a pozitívnym výhľadom osobností, ako sú Arthur Hayes a Michael Dell, zostala cena Bitcoinu slabá. Obchodovanie až na úrovni 63 000 USD neprinieslo takú pozitívnu reakciu, ako by niektorí vzhľadom na prílev inštitucionálnej podpory možno dúfali.

Peňaženky ťažiarov zaznamenali drastické zníženie, pričom celkové rezervy od začiatku roka klesli o 50 000 BTC. Tento výrazný výpredaj odráža finančnú záťaž, ktorej sú baníci vystavení, keďže sa pohybujú na trhu po halierizácii a pokračujúcom tlaku na udržanie ziskovosti.

Trhom navyše otriasol nedávny predaj približne 3 000 BTC nemeckou vládou, pričom sa hovorí o ďalších 47 000 BTC, ktoré sa ešte majú predať. Tento prílev Bitcoinov na trh zvýšil tlak na pokles cien a prispel k neistote súvisiacej s krátkodobým pohybom cien.

Napriek týmto problémom sa s blížiacim sa koncom roka šepká o explozívnom býčom trende, pričom sa očakáva nárast volatility trhu. Veľký predaj call opcií s expiráciou do jedného mesiaca a agresívne nákupy na september až december zvýrazňujú očakávania trhu týkajúce sa letnej konsolidácie, po ktorej bude nasledovať výrazná rally, potenciálne spojená s voľbami v USA.

Ethereum (ETH) zostáva ústredným bodom býčieho sentimentu, pričom volatilita ETH sa obchoduje s 18 % prémiou voči Bitcoinu. Dôvodom je očakávanie blížiaceho sa spustenia spotového ETF ETH, ktoré sa obchodníci snažia využiť. Pozoruhodný obchodný nápad, ktorý koluje, zahŕňa ETH CFCC (Coupon Forward Contract), ktorý ponúka kupónovú platbu vo výške 55 % ročne každý piatok, pokiaľ spotová cena zostane nad 3 500 USD, s expiráciou 13. septembra s realizačnou cenou 3 000 USD a ochranou na úrovni 2 500 USD.

Keďže trh sa naďalej vyvíja, rozhodujúcim faktorom, ktorý treba sledovať, bude konanie ťažiarov bitcoinu. Ich rozhodnutia o predaji alebo držbe môžu výrazne ovplyvniť dynamiku trhu a s blížiacim sa koncom roka budú všetky oči upreté na to, ako sa tieto trendy v prostredí kryptomien vyvinú.

Zdroj: cryptopolitan

Príspevok Výpredaj Bitcoinu v ťažobnom sektore je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie