Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výrazné líčenie očí nemusí byť náročné na líčenie. Tu je niekoľko osvedčených trikov

25.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tata Mamai). Výrazné líčenie očí sa veľmi hodí najmä vtedy, keď sa má použiť na večer, na špeciálnu príležitosť. Ako ho urobiť výrazným a bezchybným? Ako zabezpečiť, aby nevyzeralo ako maska? Tu je niekoľko užitočných tipov. Výrazné líčenie očí sa veľmi hodí najmä vtedy, keď sa má použiť na […]
Menej ako 1 min. min.

25.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tata Mamai).

Výrazné líčenie očí sa veľmi hodí najmä vtedy, keď sa má použiť na večer, na špeciálnu príležitosť. Ako ho urobiť výrazným a bezchybným? Ako zabezpečiť, aby nevyzeralo ako maska? Tu je niekoľko užitočných tipov.

Výrazné líčenie očí sa veľmi hodí najmä vtedy, keď sa má použiť na večer, na špeciálnu príležitosť. Ako ho urobiť výrazným a bezchybným?
Foto: shutterstock/Tata Mamai

Výrazné líčenie očí si vyžaduje trochu zručnosti, pretože je ľahké to prešvihnúť a dosiahnuť prehnaný, až gýčový efekt. Ako teda postupovať? Potrebujete správnu kozmetiku, štetce, hubky a trochu zručnosti.

Výrazné líčenie očí – na aké príležitosti?

Výrazné líčenie očí je niečo, čo sa páči mnohým ženám. Silné líčenie očí s dobre zvýraznenými lícnymi kosťami a krásnymi perami, ktoré je viditeľné už z diaľky, priťahuje pozornosť širokého okolia. Kedy je však takéto líčenie vhodné? V prvom rade by sa malo ponechať na špeciálne príležitosti. Nemalo by sa používať na dennej báze. Nielen preto, že sa nehodí k imidžu, ale aj preto, že zbytočne zaťažuje pleť. Malo by byť vyhradené na špeciálne udalosti, ako sú svadby, silvestrovské oslavy a narodeninové párty. Ide zvyčajne o stretnutia, ktoré trvajú dlho, až do neskorých nočných hodín. Preto bude výrazné líčenie dobre viditeľné v akomkoľvek svetle – vrátane nočného svetla. Silné líčenie za denného svetla nebude vždy vyzerať veľmi priaznivo.

Ako upraviť silné líčenie očí?

Silné líčenie musí byť správne zafixované, aby vydržalo veľa hodín.
Foto: pexels.com/Amir SeilSepour

Trvalosť líčenia je jednou z najzásadnejších otázok. Obvykle sa podujatia, ako sú svadby a Silvester, začínajú pomerne skoro večer a trvajú aj do rána. Silné líčenie preto musí byť správne zafixované, aby vydržalo toľko hodín. Dosiahnuť takýto efekt bude možné, ak použijete podkladovú bázu pod očné tiene. Tá zabráni tomu, aby sa očné tiene stáčali, rozmazávali alebo odlupovali. Užitočné sú aj vodeodolné ceruzky na oči. Rovnako je dobré použiť podkladovú bázu pod fluid. Na dokončenie celého vzhľadu je vhodný aj permanentný púder, napríklad bambusový púder, ktorý nielen zafixuje make-up, ale aj zmatní pleť. K dispozícii sú aj špeciálne fixačné prípravky, ktoré sa dajú nastriekať na hotové líčenie.

Výrazné líčenie – aké farby si máme zvoliť?

V prvom rade by mali ladiť s našou pleťou, vlasmi a oblečením. Silné líčenie teda môže byť v mnohých farbách, ale za predpokladu, že sa hodia k danej osobe a príležitosti. Možno sa napríklad rozhodnúť pre smokey eye, ktoré budú vyzerať dobre v odtieňoch hnedej, ako aj sivej a čiernej. Existujú aj rôzne postupy a techniky líčenia. Na nanášanie tieňov, tekutín, púdru a iných základných líčidiel môžu byť užitočné špeciálne nástroje, ako sú: špongie, štetce rôznej šírky, hrúbky a účelu, štetce, vatové tyčinky a aplikátory. Typ nástroja bude závisieť aj od výberu typu výrobku, napr. či ide o púder, tiene alebo tekutejší výrobok.

Ako urobiť silné líčenie?
Foto: shuterstock/Serg Zastavkin

Silné líčenie: krok za krokom

Výrazné líčenie je zvyčajne líčenie, ktoré je jedinečné a používa sa len zriedkavo. Tento typ líčenia nie je často potrebný. Preto nie každá je schopná urobiť si silné líčenie sama. Krok za krokom by ste sa však mali oboznámiť s tým, ako ho urobiť, aby ste potom, vo svoj výnimočný deň, vyzerali úžasne.

V prvom rade musíte svoju pleť správne pripraviť. Preto je mimoriadne dôležité tvár správne čistiť a hydratovať.

Potom na očné viečka naneste podkladovú bázu pod očné tiene, aby ste zabránili ich stáčaniu a stieraniu. Nakreslite vodoodolnou ceruzkou linku na horné viečko aj na spodné viečko v blízkosti vodnej linky oka. Potom naneste očné tiene v štýle, ktorý vám vyhovuje. Toto by ste mali urobiť ešte pred nanesením mejkapu, pretože tiene sa môžu pri aplikácii odlupovať. Preto je potrebné najprv očistiť aj pokožku tváre od čiastočiek očných tieňov.

Potom naneste bázu a mejkap, ktoré zodpovedajú typu vašej pleti a tónu. Ak sú na tvári nejaké nedokonalosti, ktoré chcete zakryť, je ten správny čas použiť korektor. Teraz je tiež čas na zvýraznenie pleti alebo kútikov očí.

Ďalej si pozornosť zaslúži obočie, ktoré by sa malo tiež zvýrazniť.

Ďalším krokom by malo byť zafarbenie mihalníc a použitie bronzeru alebo lícenky.

Nakoniec by sa mal použiť permanentný púder a prípadne fixátor.

Ako urobiť silné líčenie?

Vyššie uvedené tipy vám dávajú možnosť urobiť si akýkoľvek typ líčenia. Pokyny sa týkajú poradia, v ktorom vykonávate jednotlivé kroky. Každý typ líčenia sa bude od seba mierne líšiť. Veľa závisí aj od formy vašej tváre, pretože tá určuje napríklad spôsob nanášania bronzeru alebo rozjasňovača na správne miesta na tvári. Ako sa nanáša silné líčenie? Na to nie je napriek zdaniu jednoduché odpovedať, pretože existuje veľa druhov líčenia, ako aj produktov na jeho aplikáciu. Dôležité je, aby bolo líčenie dobre zladené s farbou pleti a aby sa dáma pri jeho nosení cítila pohodlne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Naličte sa a potom choďte do sprchy. Nie je to vtip, ale nový trend. Nastal čas na „pre-shower makeup“

Natriem si ním zuby a nanesiem rúž. Geniálny trik vizážistov na „špinavý“ problém tisícok žien

The post Výrazné líčenie očí nemusí byť náročné na líčenie. Tu je niekoľko osvedčených trikov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie