Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výrazne skôr, ako sa čakalo. Tunel Višňové predbehne obchvat Ružomberka, tvrdí odborník

Dva veľké diaľničné projekty pri Žiline a Ružomberku rozbehol ešte smerácky minister Ján Počiatek. Na konci roka 2013 sa zazmluvnil úsek na Liptove s tunelom Čebrať a o pol roka neskôr sa podpísalo Višňové. Pri oboch sa nakopené problémy podpísali pod viac než 10-ročnou výstavbou.  Višňové chce Ráž otvoriť skôr, bude to však niečo stáť. V […]
Menej ako 1 min. min.

Dva veľké diaľničné projekty pri Žiline a Ružomberku rozbehol ešte smerácky minister Ján Počiatek. Na konci roka 2013 sa zazmluvnil úsek na Liptove s tunelom Čebrať a o pol roka neskôr sa podpísalo Višňové. Pri oboch sa nakopené problémy podpísali pod viac než 10-ročnou výstavbou. 

Višňové chce Ráž otvoriť skôr, bude to však niečo stáť. V hre je spustenie tunela ako jednosmerky

Vyzerá to tak, že finišovať budú tiež približne v rovnakom čase. Hoci sa pri oboch už dlhšie skloňuje, že hotové budú do konca budúceho roka, podľa odborníka sa predsa len jedna zo stavieb ukončí o čosi skôr. 

Rozhovor s Jurajom Čermákom v HNtelevízii.

„Podľa posledných informácií to vyzerá tak, že tunel Višňové bude skôr. Mám neoficiálne informácie, ktoré hovoria, že sa tunel dá otvoriť na jar, a tie opatrnejšie hovoria, že do leta,“ povedal v rozhovore pre HN bývalý investičný riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Juraj Čermák.

Nový plán

Odborník však jedným dychom dodáva, že nevie, či budú v prevádzke rovno obidve rúry. Prednedávnom totiž minister dopravy Jozef Ráž informoval, že v hre je verzia, že sa pustí v jednom smere jedna rúra a v druhom smere budú dočasne jazdiť autá pod Strečnom.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 70% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie