Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyřeším válku na Ukrajině už před inaugurací, řekl Trump. Chcete se vzdát, tepala ho Harrisová

Republikán Trump dlouhodobě tvrdí, že by válku na Ukrajině okamžitě ukončil ke spokojenosti všech stran. V této rétorické lince pokračoval i během debaty na ABC News, kde se poprvé utkal s demokratkou Kamalou Harrisovou. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Arizona, Pensylvánie, Wisconsin. Trump chce urvat státy, díky kterým vyhrál před osmi lety Trump v debatě odmítl jasně […]
Menej ako 1 min. min.

Republikán Trump dlouhodobě tvrdí, že by válku na Ukrajině okamžitě ukončil ke spokojenosti všech stran. V této rétorické lince pokračoval i během debaty na ABC News, kde se poprvé utkal s demokratkou Kamalou Harrisovou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Arizona, Pensylvánie, Wisconsin. Trump chce urvat státy, díky kterým vyhrál před osmi lety

Trump v debatě odmítl jasně odpovědět na otázku, jestli si přeje výhru Ukrajiny. „Já chci ukončit válku,“ řekl. Republikán ale kritizoval evropské spojence Kyjeva.

„Biden a Harrisová posílají Ukrajině miliardy, protože nechtějí tlačit na Evropu. Musíme říct spojencům, že buď budou také platit, nebo je nebudeme chránit. Dokázal bych zařídit, že válka skončí. Zelenskyj i Putin mě respektují. Bidena nerespektují, k tomu ostatně není důvod,“ uvedl Trump.

„Já bych válku vyřešil ještě před nástupem do úřadu,“ překvapil kandidát.

To Harrisová naopak v debatě vyjádřila podporu Ukrajině a prezidentu Zelenskému. „Úkolem USA je chránit demokracii a spojence ve světě,“ řekla.

Trumpův tajný plán na ukončení války by podle Harrisové znamenal kapitulaci a předání Ukrajiny Rusku. „Jak rychle byste se vzdal kvůli přátelství s diktátorem?“ ptala se Trumpa Harrisová.

Harrisová vymaže Izrael, tvrdí Trump

Kandidáti se přeli také o válce v Gaze. Harrisová řekla, že Izrael má právo na obranu, protože konflikt začal teroristickým útokem Hamásu.

„Teroristická organizace Hamás povraždila 7. října 1 200 Izraelců. Izrael má právo se bránit, záleží ale na tom, jak. Zemřela spousta nevinných Palestinců. Válka musí skončit. Okamžitě,“ řekla Harrisová. Podpořila myšlenku dvoustátního řešení krize.

Republikán v debatě řekl, že Harrisová jen klame a Izrael ve skutečnosti nesnáší. „Izrael nebude existovat, pokud Harrisová vyhraje. Přijde o podporu a bude vymazán z mapy. Když já jsem byl prezidentem, tak byl Írán na kolenou,“ uvedl Trump.

Harrisová to ale odmítla. „Diktátoři vám lichotili, aby vás ovládali,“ řekla.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sjezd demokratů okouzlili Obamovi. Guvernér popsal reportérovi CNN Prima NEWS atmosféru

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie