Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výroba aj predaj áut Toyoty klesli. Výsledky ovplyvnila cenová vojna v Číne a problémy na domácom trhu

Japonská automobilka Toyota oznámila za apríl pokles produkcie aj predaja. Výsledky na jednej strane ovplyvnila cenová vojna v Číne a na druhej problémy na domácom trhu, pod ktoré sa nemalou mierou podpísal škandál s testami v divízii Daihatsu. Informovala o tom agentúra Reuters. Celosvetový objem predaja Toyoty klesol v apríli o pol percenta na 797 097 […]
Menej ako 1 min. min.

Japonská automobilka Toyota oznámila za apríl pokles produkcie aj predaja. Výsledky na jednej strane ovplyvnila cenová vojna v Číne a na druhej problémy na domácom trhu, pod ktoré sa nemalou mierou podpísal škandál s testami v divízii Daihatsu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Celosvetový objem predaja Toyoty klesol v apríli o pol percenta na 797 097 vozidiel. Najviac ho ovplyvnili Čína a Japonsko, kde sa predaj znížil o 27 percent, respektíve o 14 percent.

Výraznému poklesu z globálneho pohľadu však zabránil pozitívny vývoj na trhoch USA a Európy, na ktorých predaj vzrástol o dvojciferné hodnoty.

Patentovala si Toyota revolučný nápad? Na počkanie vraj zmení farbu áut podľa želania

V Číne, ktorá je najväčším automobilovým trhom na svete, čelí Toyota cenovej vojne a výraznému tlaku domácich výrobcov elektrických vozidiel.

V Japonsku zasa automobilka pocítila dôsledky škandálu so zmanipulovanými testami v divízii Daihatsu, výrobcovi malých áut. Predaj v samotnej divízii Daihatsu klesol v apríli medziročne o 54 percent.

Celková produkcia Toyoty dosiahla v apríli 756 254 áut. V medziročnom porovnaní to predstavuje pokles o štyri percentá. Opäť ju negatívne ovplyvnil vývoj na domácom trhu, kde výroba v apríli klesla medziročne o 7,9 percenta na 251 485 vozidiel.

Znížila sa aj na zahraničných trhoch, avšak miernejšie. Na tých Toyota vyrobila v apríli 504 769 vozidiel, čo predstavuje zníženie produkcie o 1,9 percenta.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie