Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výrobca luxusných športiakov prekvapil. Dosiahol obrovské zisky

Taliansky výrobca luxusných športových áut Ferrari oznámil za 1. štvrťrok rast jadrového zisku o viac než desatinu, pričom naplnil očakávania trhov. Výsledky spoločnosti podporilo zvýšenie cien, produktový mix, ako aj personalizácia modelov. Informovala o tom agentúra Reuters. Ferrari boduje Spoločnosť Ferrari v utorok oznámila, že upravený zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) dosiahol […]
Menej ako 1 min. min.

Taliansky výrobca luxusných športových áut Ferrari oznámil za 1. štvrťrok rast jadrového zisku o viac než desatinu, pričom naplnil očakávania trhov. Výsledky spoločnosti podporilo zvýšenie cien, produktový mix, ako aj personalizácia modelov. Informovala o tom agentúra Reuters.

Ferrari boduje

Spoločnosť Ferrari v utorok oznámila, že upravený zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) dosiahol za prvé tri mesiace tohto roka 605 miliónov eur. Medziročne to predstavuje rast o 12,7 %, pričom automobilka zároveň splnila očakávania trhov.

 

Firma okrem toho prekonala očakávania analytikov v oblasti čistého zisku. Dosiahol 352 miliónov eur, o 19 % medziročne viac, zatiaľ čo analytici počítali so ziskom na úrovni 342 miliónov eur.

Tržby vzrástli takmer o 11 % približne na 1,59 miliardy eur a aj v tomto prípade spoločnosť dosiahla lepšie výsledky, než sa čakalo. Analytici počítali s rastom tržieb na 1,57 miliardy eur.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Ferrari zvýšilo ceny vozidiel, tržby im stúpli

Automobilka výrazne zvýšila tržby napriek miernemu poklesu objemu predaja. Umožnilo to zvýšenie cien vozidiel. V 1. kvartáli predala firma 3 560 áut, zatiaľ čo za rovnaké obdobie minulého roka predaj dosiahol 3 567 vozidiel.

Automobilka Ferrari zároveň v prípade upraveného EBITDA potvrdila pôvodné odhady na celý rok. Aj naďalej očakáva, že v tomto roku sa EBITDA zvýši minimálne na 2,45 miliardy eur. Odhady potvrdila aj v prípade tržieb, pričom celoročné tržby očakáva nad 6,4 miliardy eur.

The post Výrobca luxusných športiakov prekvapil. Dosiahol obrovské zisky appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie