Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyrobíte si to hnojivo sami. Kvety vám budú doma rásť ako divé

Kupujete hotové hnojivá pre črepníkové kvety? Pre orchidey, zelené rastliny, kvitnúce rastliny, sukulenty? Preplácate, a to veľa. Už roky zalievam všetky svoje kvety doma kondicionérom, ktorý si sama vyrábam a stojí ma pár centov. Toto hnojivo je mimoriadne univerzálne a zložky v ňom obsiahnuté posilňujú korene, listy a pomáhajú aj nasadiť nové kvetné púčiky. Musíte […]
Menej ako 1 min. min.

Kupujete hotové hnojivá pre črepníkové kvety? Pre orchidey, zelené rastliny, kvitnúce rastliny, sukulenty? Preplácate, a to veľa. Už roky zalievam všetky svoje kvety doma kondicionérom, ktorý si sama vyrábam a stojí ma pár centov.

Toto hnojivo je mimoriadne univerzálne a zložky v ňom obsiahnuté posilňujú korene, listy a pomáhajú aj nasadiť nové kvetné púčiky. Musíte ho vyskúšať, budete nadšení výsledkami.

Nekupujte hotové živiny, vyrobte si ich sami

Všetci vieme, že črepníkové kvety by sa mali polievať len filtrovanou alebo prevarenou vodou, nikdy nie vodou z vodovodu. Voda z vodovodu je tvrdá a chlór v nej škodí našim rastlinám. Kvety v domácnosti však potrebujú dodatočné hnojenie.

Už roky nekupujem žiadne živiny. Pripravujem si ich sama. Na rozdiel od hotových prípravkov je toto hnojivo na kvetináče mimoriadne univerzálne. Používam ho pre zelené aj kvitnúce rastliny. Tie potom rastú ako bláznivé.

Ako si vyrobím hnojivo na črepníkové kvety zo žihľavy?

Najlepšie domáce hnojivo na črepníkové kvety si vyrobíte zo žihľavy. Jednoducho zalejte štyri čajové vrecúška litrom vriacej vody. Prikryte a odstavte, aby úplne vychladol. Nálevom zalievam všetky rastliny v dome.

Žihľavový čaj používam aj na posypanie kvetov. Nálev má presne tie isté vlastnosti ako hnojivo. Nemusí sa však pripravovať niekoľko týždňov a dodatočne riediť. Žihľavový nálev na rozdiel od hnojovice veľmi príjemne vonia.

Prečo je nálev zo žihľavy taký účinný?

Žihľava je rastlina bohatá na dusík, horčík, draslík, fosfor, kremík a železo. Je tiež zdrojom vitamínov skupiny B, vitamínu C, vitamínu A a vitamínu K. Dusík, draslík a fosfor sú pre rastliny nevyhnutné. Dusík posilňuje celý koreňový systém a je zodpovedný za intenzívnu zelenú farbu. Okrem toho stimuluje rast rastlín, chráni pred chorobami a oxidačným stresom.

Na druhej strane draslík a fosfor zosilňujú účinok dusíka a sú navyše zodpovedné za správne kvitnutie a tvorbu nových pukov. Ostatné zložky žihľavového hnojiva maximálne vyživujú rastlinu od koreňov až po listy.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie