Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyrobte si doma vlastný sprej. Burina po ňom rýchlo vyschne

Boj s burinou určite nepatrí medzi najpríjemnejšie úlohy v záhrade. Pozná to každý, kto sa ich na svojej záhrade úporne snažil vyhubiť. Nemusíme ich však vykopávať, nieto ešte používať drahé prípravky zo supermarketov, aby sme sa ich zbavili. S týmto postrekom budú preč za krátky čas a vy na tento nepríjemný problém zabudnete. Prečo by […]
Menej ako 1 min. min.

Boj s burinou určite nepatrí medzi najpríjemnejšie úlohy v záhrade. Pozná to každý, kto sa ich na svojej záhrade úporne snažil vyhubiť.

Nemusíme ich však vykopávať, nieto ešte používať drahé prípravky zo supermarketov, aby sme sa ich zbavili. S týmto postrekom budú preč za krátky čas a vy na tento nepríjemný problém zabudnete.

Prečo by ste mali odstrániť burinu zo svojej záhrady?

Burina v záhrade je silnou hrozbou pre naše plodiny. Tieto rastliny totiž využívajú rovnaké živiny ako naša zelenina, takže výrazne spomaľujú jej rast.

Niekedy tiež prenášajú choroby a sú ideálnym útočiskom pre mnohých škodcov. Dôležité je, že obyčajné vytrhávanie buriny tu nepomôže, pretože veľmi rýchlo dorastá.

Na druhej strane, každý by sa predsa chcel tešiť z krásnej úrody bez buriny, ktorá len ničí estetiku záhrady. Tu prichádza na pomoc ľahko použiteľný postrek.

Ako vykonať postrek proti burine?

Ak sa chceme buriny zbaviť nadobro, zvyčajne používame špecializované prípravky. Bohužiaľ, takéto postreky sú plné škodlivých chemikálií, ktoré môžu preniknúť do zeleniny a ovocia. Okrem toho, prečo preplácať, keď existujú lacnejšie a prirodzenejšie metódy?

Ak chcete pripraviť postrek na burinu, vytvorte si prírodný herbicíd. Stačí zmiešať:

50 ml citrónovej šťavy;

300 ml vody;

200 ml octu;

čajovú lyžičku kuchynskej soli;

čajovú lyžičku tekutého mydla.

Prečo je prírodný sprej taký účinný?

Citrónová šťava je prírodná kyselina, ktorá spôsobuje deštrukciu buniek burín, čím ešte viac obmedzuje ich schopnosť prijímať vodu z pôdy (rovnako ako soľ). Na druhej strane ocot ešte viac poškodí korene buriny.

Nezabudnite postriekať len burinu, a nie samotnú pôdu. Nemusíte sa obávať, že vietor alebo ľahké mrholenie zmyje všetok prípravok. Mydlo spôsobí, že sa prípravok prilepí na burinu, čím sa zvýši účinok postreku.

Pred použitím prípravok zrieďte s 3 litrami vody. Je lepšie postrek zopakovať, ako riskovať poškodenie ďalších rastlín. Ak máte možnosť, postriekajte burinu počas teplého slnečného dňa – účinok sa tým len zintenzívni. Za priaznivých podmienok uvidíte prvé účinky svojho konania už po 10 minútach.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie