Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vysaďte brokolicu vedľa tejto rastliny a budete mať obrovskú úrodu

Brokolica je vynikajúcim zdrojom mnohých vitamínov, obsahuje antioxidanty a vlákninu. Ešte pred niekoľkými rokmi sa u nás nepestovala tak ľahko ako teraz. Bohužiaľ, pre niektorých ľudí je stále problém vypestovať brokolicu v záhrade. Brokolica je veľmi citlivá na sucho, preto ju musíme nezabúdať pravidelne zalievať. Pozrite sa, aké rastliny sa oplatí vysadiť vedľa brokolice. Vďaka […]
Menej ako 1 min. min.

Brokolica je vynikajúcim zdrojom mnohých vitamínov, obsahuje antioxidanty a vlákninu. Ešte pred niekoľkými rokmi sa u nás nepestovala tak ľahko ako teraz. Bohužiaľ, pre niektorých ľudí je stále problém vypestovať brokolicu v záhrade.

Brokolica je veľmi citlivá na sucho, preto ju musíme nezabúdať pravidelne zalievať. Pozrite sa, aké rastliny sa oplatí vysadiť vedľa brokolice. Vďaka tomu bude vaša tohtoročná úroda obrovská.

Ekologické pestovanie brokolice vo vašej záhrade

Brokolica má veľa výhod! V prvom rade sú skvelé pre ľudí, ktorí chcú schudnúť nadváhu. Brokolica je ľahko stráviteľná a má málo kalórií. Mali by ju jesť aj ľudia s nedostatkom vápnika.

Brokolicu si môžeme vypestovať vo vlastnej záhrade. Môžeme ju zasadiť na jar a vychutnávať si ju až do jesene. Najlepšie rastú pri teplote 16 stupňov Celzia. Horúce počasie však neznášajú veľmi dobre. Pri teplotách nad 30 stupňov Celzia sa ruže prestávajú vyvíjať a začínajú sa objavovať kvetenstvo.

Pre brokolicu by sme mali vybrať miesto, ktoré je chránené pred vetrom, plné slnka a tepla. Môžeme tiež myslieť na výsadbu niektorých rastlín, ktoré budú pozitívne ovplyvňovať rast brokolice.

Spolu s brokolicou vysádzajte aj tieto druhy zeleniny

Ak sa rozhodnete pre ekologické pestovanie, musíte sa uistiť, že máte pre brokolicu vhodnú spoločnosť. Takto budú susedné rastliny na seba navzájom pozitívne pôsobiť. Mimochodom, týmto spôsobom môžeme zabezpečiť ochranu pred škodcami a chorobami.

Vedľa brokolice sa oplatí vysadiť na záhon fazuľu. Dobre bude fungovať aj spoločnosť červenej repy, hrachu a zeleru. Brokolica sa bude dobre vyvíjať aj vedľa červenej repy. Ktoré rastliny je lepšie nesadiť vedľa seba?

Tieto rastliny by sa nemali vysádzať vedľa brokolice

Na záhone sa môžu nachádzať aj rastliny, ktoré budú mať na brokolicu nepriaznivý vplyv. Je lepšie vyčleniť pre ne samostatnú časť zeleninového záhonu. Takto sa bude brokolica vyvíjať pokojne.

Cesnak by sa nemal vysádzať vedľa brokolice. Takisto je lepšie vyhnúť sa výsadbe cibule, kapusty a karfiolu vedľa brokolice. Ak jednu časť rastlín napadnú škodcovia, čoskoro sa objavia aj na brokolici.

Na jar je dobré primerane naplánovať priestor pre každú zeleninu. Týmto spôsobom ochránime rastliny pred škodcami a zároveň dosiahneme, že budú krásne a zdravo rásť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie