Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vysaďte ich spolu s hortenziami ešte tento rok. Hneď vyrastú. Záhrada bude najkrajšia v okolí

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lux pictura). V ktorej spoločnosti vysádzať hortenzie? Nie každý si uvedomuje, že správne susedstvo zvýrazní krásu týchto rastlín. Zistite, na čo si dať pozor, a vďaka niekoľkým jednoduchým trikom budú vaše kríky najkrajšie v celom okolí. Kedy zastrihávať hortenzie? V ktorej spoločnosti vysádzať hortenzie?Foto: shutterstock/Lux pictura Krásne a úžasné […]
Menej ako 1 min. min.

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lux pictura).

V ktorej spoločnosti vysádzať hortenzie? Nie každý si uvedomuje, že správne susedstvo zvýrazní krásu týchto rastlín. Zistite, na čo si dať pozor, a vďaka niekoľkým jednoduchým trikom budú vaše kríky najkrajšie v celom okolí. Kedy zastrihávať hortenzie?

V ktorej spoločnosti vysádzať hortenzie?
Foto: shutterstock/Lux pictura

Krásne a úžasné hortenzie v záhrade sú snom mnohých ľudí. Na dosiahnutie takéhoto efektu je však potrebné vopred poznať tajomstvá starostlivosti o túto odrodu rastlín. Ukazuje sa, že na ich krásu má veľký vplyv blízkosť iných rastlín. Zistite, čo vysadiť vedľa hortenzií, a budú vám ich susedia závidieť. Správna spoločnosť môže byť hitom.

Čo zasadiť vedľa záhradnej hortenzie? Spoločne dodajú záhrade krásu

Medzi najkrajšie rastliny, ktoré sa hodia k hortenziám, patria ruže. Nielenže majú podobné požiadavky, ale aj kvitnú približne v rovnakom čase. Do veľkých záhrad je dobré vyberať parkové ruže – tieto odrody sú pomerne veľké. Na menšie pozemky sa hodia pôdopokryvné, záhonové alebo stonkové štepené ruže.

Ruže majú podobné požiadavky, ale aj kvitnú približne v rovnakom čase.
Foto: shutterstock/Mikkel H. Petersen

Okrem ruží môžete vysadiť aj patagónsku verbenu, ricín obyčajný, klinček slzičkový, šalviu a agerát. Ak máte v záhrade modré hortenzie, budú dobre vyzerať s ihličnanmi a ľaliami. Ružové hortenzie sa budú dobre vynímať vedľa bergénií a funkií. Hortenzie sú vhodné aj na výsadbu vedľa vždyzelených drevín, ako sú tisy, zimostrázy, vavrín a brečtan.

Kedy prerezávať hortenzie? Správny čas je veľmi dôležitý

Hortenzie sa oplatí prerezávať už na začiatku jari. Je to základný postup pre všetky druhy tejto rastliny, ale spôsob sa môže mierne líšiť v závislosti od toho, ktoré máte v záhrade. Kvety hortenzií, ktoré už odkvitli na jeseň, môžete zrezať, ale nič vám nebráni urobiť to až na budúcu jar. Prítomnosť kvetov totiž pomôže rastline prežiť nepriaznivé zimné počasie. Okrem toho budú na kríku vyzerať pekne.

Kvety hortenzií, ktoré už odkvitli na jeseň, môžete zrezať, ale nič vám nebráni urobiť to až na budúcu jar.
Foto: shutterstock/VH-studio

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kedy je najlepší čas na strihanie hortenzií v roku 2024? Urobte to do tohto dátumu. Budú husté, farebné a zdravé

Domáce ošetrenie pre bujné a zdravé hortenzie. Nebudú sa báť chlorózy listov

The post Vysaďte ich spolu s hortenziami ešte tento rok. Hneď vyrastú. Záhrada bude najkrajšia v okolí appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie