Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vysaďte ich vedľa uhoriek. Bude ich dosť na to, aby ste ich mohli rozdávať svojej rodine

24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PhotoJuli86). Uhorky (Cucumis sativus) sa ľahko pestujú, takže sú vhodné aj pre začínajúcich záhradkárov. Vyskúšajte sprievodnú výsadbu, aby ste maximalizovali produktivitu a zdravie uhoriek vo vašej záhrade. Čo je sprievodná výsadba?Foto: shutterstock/PhotoJuli86 Sprievodná výsadba je osvedčená záhradnícka metóda, ktorá obohacuje a chráni zraniteľné plodiny. Poľnohospodári a záhradníci často vysádzajú […]
Menej ako 1 min. min.

24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PhotoJuli86).

Uhorky (Cucumis sativus) sa ľahko pestujú, takže sú vhodné aj pre začínajúcich záhradkárov. Vyskúšajte sprievodnú výsadbu, aby ste maximalizovali produktivitu a zdravie uhoriek vo vašej záhrade.

Čo je sprievodná výsadba?
Foto: shutterstock/PhotoJuli86

Sprievodná výsadba je osvedčená záhradnícka metóda, ktorá obohacuje a chráni zraniteľné plodiny. Poľnohospodári a záhradníci často vysádzajú špecifické plodiny blízko seba, aby odradili škodcov, prilákali užitočný hmyz a stimulovali rast rastlín.

Slnečnice sú skvelými spoločníkmi uhoriek. Pôsobia ako prirodzená mriežka

Podobne ako kukuričné stonky, aj slnečnicové stonky sa dajú použiť ako prírodné mriežky na pestovanie uhoriek, čo je skvelý spôsob, ako ušetriť miesto a maximalizovať produktivitu záhrady. Len sa uistite, že používate odrodu uhoriek, ktorá zostáva malá a ľahká, napríklad uhorky na nakladanie. Inak ich slnečnice nebudú schopné udržať.

Kapucínka väčšia dobre rastie spolu s uhorkami. Chráni ich pred voškami

Kapucínka väčšia, ľudovo označovaná aj žerucha kapucínska, má krásne kvety, ktoré priťahujú vošky.
Foto: shutterstock/Nahhana

Kapucínka väčšia, ľudovo označovaná aj žerucha kapucínska, má krásne kvety, ktoré priťahujú vošky. Hoci sa to môže zdať divné, mnohí záhradníci vysádzajú kapucínku v tesnej blízkosti svojej zeleninovej záhrady, aby odlákali vošky od svojich plodín.

Kôpor poskytne vašej záhrade užitočný hmyz a odradí škodcov

Kôpor je obľúbenou aromatickou bylinkou na pestovanie v domácej záhrade, pretože priťahuje užitočný hmyz, ako sú opeľovače a parazitické osy, ktoré pomáhajú opeľovať uhorky a znižovať výskyt iných záhradných škodcov. Mnohí záhradkári zistili, že kôpor tiež zlepšuje chuť zrelých uhoriek. Pri iných aromatických bylinkách však buďte opatrní! Iné bylinky, ako napríklad šalvia a mäta, majú veľmi výraznú vôňu a chuť a preto môžu ovplyvniť chuť uhoriek.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V akých rozostupoch sadiť uhorky? Držte sa týchto tipov

Domáce hnojivá pre uhorky. Kríky budú rásť ako bláznivé a uhorky budú pevné a chrumkavé

The post Vysaďte ich vedľa uhoriek. Bude ich dosť na to, aby ste ich mohli rozdávať svojej rodine appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie