Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyšetrovanie politika AfD Bystroňa sa pozastaví, získa imunitu v europarlamente

Mníchovská prokuratúra bude čoskoro musieť pozastaviť vyšetrovanie z korupcie podozrivého politika Alternatívy pre Nemecko (AfD) Petra Bystroňa, pretože uspel vo voľbách do Európskeho parlamentu a vďaka tomu získa imunitu. Napísal to dnes portál politického magazínu Der Spiegel. Bystroň odmieta, že by porušil zákony. V Česku narodený nemecký poslanec podľa správ médií úzko spolupracoval s proruským […]
Menej ako 1 min. min.

Mníchovská prokuratúra bude čoskoro musieť pozastaviť vyšetrovanie z korupcie podozrivého politika Alternatívy pre Nemecko (AfD) Petra Bystroňa, pretože uspel vo voľbách do Európskeho parlamentu a vďaka tomu získa imunitu. Napísal to dnes portál politického magazínu Der Spiegel. Bystroň odmieta, že by porušil zákony.

V Česku narodený nemecký poslanec podľa správ médií úzko spolupracoval s proruským portálom Voice of Europe. Magazín Die Zeit nedávno napísal, že plánoval, ako rozšíriť vplyv portálu v Európe a s jeho prevádzkovateľom diskutoval o tom, čo na ňom má byť zverejnené.

Navyše podľa médií existuje aj nahrávka, ktorá Bystroňa zachytáva pri preberaní 20-tisíc eur od ruského propagandistu Arťoma Marčevského.

Delegáciu AfD v europarlamente bude viesť Aust, Kraha z nej vylúčili pre škandály

Spolkový snem Bystroňa kvôli prípadu zbavil imunity, a vyšetrovatelia tak mohli v máji prehľadať jeho poslaneckú kanceláriu i ďalšie nehnuteľnosti. Za podozrivú majú napríklad transakciu, pri ktorej 20. marca 2023 vložil na konto svojej z veľkej časti neaktívnej obuvníckej firmy 30-tisíc eur a v ten istý deň zas celú sumu v 200-eurových bankovkách vybral.

Kvôli tomu, že sa teraz Bystroň presunie z nemeckého parlamentu do toho európskeho, budú vyšetrovatelia nútení svoju prácu prerušiť. Mandát novozvolených europoslancov začne platiť 16. júla. Odvtedy bude mať politik znovu imunitu a vyšetrovanie bude prerušené dovtedy, kým jej ho Európsky parlament zbaví alebo mu zanikne mandát. Zbavenie imunity pritom môže trvať mesiace.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie