Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VÝSLEDKY VOLIEB DO EUROPARLAMENTU 2024 | MAREK ŠOUN, TVOTV

ČO TÝŽDEŇ DAL… Marek Šoun, Lenka Zlatev/03.06.-09.06.24 Web: https://www.tvotv.sk Včera sa u nás konali voľby do Európskeho parlamentu. Oficiálne výsledky ešte v túto chvíľu nemáme keďže v ostatných členských krajinách(myslím že v 20-tich ešte dnes prebiehajú voľby). A majú to tak stanovené, že tie oficiálne výsledky budú až po skončení volieb vo všetkých krajinách. Nejaké […]
Menej ako 1 min. min.

ČO TÝŽDEŇ DAL… Marek Šoun, Lenka Zlatev/03.06.-09.06.24
Web: https://www.tvotv.sk

Včera sa u nás konali voľby do Európskeho parlamentu. Oficiálne výsledky ešte v túto chvíľu nemáme keďže v ostatných členských krajinách(myslím že v 20-tich ešte dnes prebiehajú voľby). A majú to tak stanovené, že tie oficiálne výsledky budú až po skončení volieb vo všetkých krajinách. Nejaké tie neoficiálne výsledky z volieb na Slovensku už však kolujú po internete. Predpokladám, že aj samotní kandidáti si robia akési paralelné interné sčítavania na základe výsledkov z jednotlivých zápisníc. Vieme už niečo viac k tomu povedať?

Neoficiálne výsledky naznačujú výhru Progresívneho Slovenska, čo sa do určitej miery aj dalo predpokladať, pretože tá Európska únia a tie európskeho hodnoty je ich akási agenda, a na tej agende majú vybudované celé pôsobenie ich strany.

Tieto podotýkam stále neoficiálne výsledky naznačujú, že strana Hlas by mohla získať iba 1 mandát. Strana Hlas je jedna z vládnych strán, aj budúci prezident pochádza z tejto strany. Prekvapilo ťa , že stranu Hlas, vidia naši voliči skôr v tej slovenskej politike ako v tej európskej?

Aj strana SNS dosiahla nižší výsledok, vychádzam zatiaľ iba z tých neoficiálnych výsledkov. Vieme už predpokladať, prečo dve vládne strany nedosiahli ten významnejší podiel voličských hlasov vo voľbách?

Neparlamentné hnutie Republika však v týchto voľbách mnohých prekvapilo. V tom neoficálnom zhodnotení eurovolieb dosiahlo hnutie 3.miesto a malo by získať 2 kreslá, teda okrem pána Uhríka, by s ním mohol do EP prejsť ešte jeden z ich kandidátky, uvidíme k to to bude. Máš nejaký ty osobný predpoklad?

Nielen však voliči PS ale aj voliči ostatných politických strán sa zaktivizovali, čo je pozitívne, že účasť bola vcelku priaznivá, ak beriem v úvahu, že sme v minulosti patrili ku krajinám, ktoré neprejavovali o európske voľby až taký záujem. Boli podľa Teba tieto voľby také kľúčové a vnímali to aj tak voliči, že sa v tieto voľby rozhoduje o budúcnosti a smerovaní aj Slovenska v rámci európskych výziev, ktoré pred nami stoja?

Dolezite je kto pojde zo Slovenska do EU…ale dolezite su aj vysledky v ostatnych clenskych krajinach…Na našom webovom portáli www.tvotv.sk máme zverejnenú stránku, kde si môžu naši diváci už od 20:00 sledovať tie výsledky, ale nielen v rámci Slovenska ale aj v rámci ostatných členských krajín. Takže sledujte náš portál…Poďme ďalej. Ešte pred začiatkom moratória, mal prejav pán premiér Robert Fico. Mnohí opozičníci, ale aj niektoré médiá tento prejav zhodnotili dosť negatívne až zarážajúco. V podstate ako by spochybňovali a bagatelizovali to, čo sa mu stalo, akoby zľahčovali a znevažovali ten rozsah jeho zranení. Bez ohľadu na to, kto je akej politickej príslušnosti,…myslím, že tá ľudskosť by mala byť v každom z nás, alebo sa mýlim?

Premiér Robert Fico mal na svojej sociálnej sieti FB zverejnenú fotografiu, že aj on svoj hlas odovzdal vo voľbách do Európskeho parlamentu. Aj napriek tomu, že sa ešte stále doliečuje a predpokladám, že určite má veľké bolesti, bolo to významné gesto pre voličov, aby svoj hlas išli odovzdať. Čo v konečnom dôsledku ak sledujeme tie výsledky, tak to gesto padlo na úrodnú pôdu a voliči smeru sa zaktivizovali. Čo tieto výsledky (aj keď podotýkam ešte raz neoficálne výsledky)…čo môžu naznačovať v rámci slovenskej politiky?

Voľby do EP máme teda za sebou, počkáme si už len na oficálne výsledky aby sme už videli čierne na bielom, kto nás bude v tom EP zastupovať v novom volebnom období. OTV plánuje sa pravidelnejšie zúčastňovať zasadnutí Európskeho parlamentu, takže budeme Vám prinášať všetky dôležité informácie a aktuality o tom, čo sa tam deje, ako Vás a nás zastupujú naši slovenskí europoslanci. Verím, že aj ty popri tej slovenskej politike, ktorú sleduješ, budeš aj ty sledovať to európske dianie a činnosť našich europoslancov. Myslím si, že je dôležité , aby slovenskí občania mali ucelenejší prehľad a obraz o tom, čo sa deje v Bruseli a Štrasburgu a aby neboli oboznamovaní s činnosťou Europarlamentu iba prostredníctvom sociálnych sietí a videí europoslancov.

#tvotv #europeanelections #slovensko



Zdroj: TVOTV

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie