Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výsledky volieb: Prefarbila sa viac ako tretina okresov. To bola podstata prehry Ivana Korčoka (+ mapa)

Keď sa dopočítajú hlasy z Bratislavy, všetko sa ešte môže otočiť, hovoril v priamom prenose viac ako hodinu po konci volieb čestný predseda SaS Richard Sulík. No náskok Petra Pellegriniho bol už vtedy veľký. Víťazstvo Ivana Korčoka v hlavnom meste a v priľahlých okresoch sa očakávalo a pôvodnému favoritovi druhého kola napokon nepomohlo. Výsledky volieb […]
Menej ako 1 min. min.

Keď sa dopočítajú hlasy z Bratislavy, všetko sa ešte môže otočiť, hovoril v priamom prenose viac ako hodinu po konci volieb čestný predseda SaS Richard Sulík.

No náskok Petra Pellegriniho bol už vtedy veľký. Víťazstvo Ivana Korčoka v hlavnom meste a v priľahlých okresoch sa očakávalo a pôvodnému favoritovi druhého kola napokon nepomohlo.

Výsledky volieb v okresoch a krajoch Slovenska

Mimo krajného západu len štyri modré okresy

Bratislavský kraj bol napokon jediný, v ktorom mal Korčok vyšší počet hlasov ako budúci prezident Peter Pellegrini. V prvom kole získal Korčok v danom regióne 62,6 percenta, v druhom kole 65,4 percenta hlasov. V hlavnom meste mu napočítali 69 percent. V tejto župe bola zároveň suverénne najvyššia volebná účasť. K urnám prišlo až 70,86 percenta voličov. 

V bratislavskom Starom Meste viedol Ivan Korčok s takmer 76 percentami hlasov. Je to s predstihom najviac zo všetkých mestských častí v hlavnom meste.

Okrem hlavného mesta vyhral Korčok na západnom Slovensku aj v okresoch Skalica, Senica, Malacky, Trnava, Pezinok a Senec. Okrem krajného západu však na celom Slovensku zvíťazil už len v štyroch okresoch, a to v Dolnom Kubíne, Poprade, P…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie