Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyššia bezpečnosť na cestách? Tento systém počas jazdy zakáže niektoré aplikácie

Pokiaľ máte modernejšie auto, tak podľa všetkého máte aj prístup k funkciám ako Android Auto alebo Apple CarPlay. Práve prvý menovaný systém získal zaujímavú funkciu bezpečnosti. O téme informoval portál MôjAndroid. Android Auto je, jednoducho povedané, prepojenie smartfónu s automobilom – či už pomocou kábla, alebo bezdrôtovo. Na základe toho si môžete rôzne aplikácie zobrazovať na […]
Menej ako 1 min. min.

Pokiaľ máte modernejšie auto, tak podľa všetkého máte aj prístup k funkciám ako Android Auto alebo Apple CarPlay. Práve prvý menovaný systém získal zaujímavú funkciu bezpečnosti. O téme informoval portál MôjAndroid.

Android Auto je, jednoducho povedané, prepojenie smartfónu s automobilom – či už pomocou kábla, alebo bezdrôtovo. Na základe toho si môžete rôzne aplikácie zobrazovať na dotykovej obrazovke na strednom paneli palubovky.

Zatiaľ čo používať smartfón za volantom je zákonom zakázané, infotainment je v autách povolený. To sa však často spája aj s ohrozením bezpečnosti na cestách. A práve s tým sa rozhodol samotný Google niečo urobiť.

Jazda by mala byť bezpečnejšia. Zdroj: Shutterstock.com/PeopleImages.com – Yuri A

Google sa rozhodol sa pre bezpečnejšie používanie systému Android Auto. Novinka je súčasťou poslednej aktualizácie cez Obchod Google Play, konkrétne ide o verziu Android Auto 12.2.

Po novom tak systém Android Auto počas jazdy obmedzí niektoré aplikácie, a to tak, že ich ikony zmení na sivú farbu – tieto aplikácie zostanú nefunkčné, tým pádom ich nebudete môcť počas jazdy vôbec používať.

Google chce týmto upozorniť vodiča na to, že sa má viac sústrediť na premávku a dávať pozor. Aplikácie budú funkčné opäť až vtedy, keď auto rozpozná, že ste zastavili. Niečo podobné by mohol priniesť nielen Apple CarPlay, ale aj samotné automobilky v ich vlastných systémoch.

Takýto prístup by určite zvýšil bezpečnosť na cestách, pretože displeje v autách sa neustále zväčšujú, pričom už dnes pripomínajú skôr tablety, ktoré majú niekedy komplikovanejšie prostredie ako samotné smartfóny.

Android Auto

Android Auto je štandard projekcie smartfónov, ktorý vyvinula spoločnosť Google, aby umožnila prevádzkovať operačný systém Android v automobiloch cez displej autorádia na prístrojovej doske.

Android Auto bolo predstavené 25. júna 2014 na vývojárskej konferencií Google I/O 2014. Mobilná aplikácia Android Auto bola vydaná 19. marca 2015.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

The post Vyššia bezpečnosť na cestách? Tento systém počas jazdy zakáže niektoré aplikácie appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie