Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výstaviště, Václavák i Masarykovo nádraží. V Praze začínají kritické dopravní uzavírky

„Z důvodu rekonstrukce tramvajové trati v ulicích Dlážděná a Havlíčkova a havarijního stavu části Libeňského soumostí dochází od pondělí 29. dubna 2024 (přibližně od 00.00 hodin) do soboty 29. června 2024 (přibližně do 4.30 hodin) k dočasnému přerušení provozu tramvají,“ informoval Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) na svých stránkách. Koleje jsou v tomto úseku ve velmi špatném […]
Menej ako 1 min. min.

„Z důvodu rekonstrukce tramvajové trati v ulicích Dlážděná a Havlíčkova a havarijního stavu části Libeňského soumostí dochází od pondělí 29. dubna 2024 (přibližně od 00.00 hodin) do soboty 29. června 2024 (přibližně do 4.30 hodin) k dočasnému přerušení provozu tramvají,“ informoval Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) na svých stránkách. Koleje jsou v tomto úseku ve velmi špatném stavu, naposledy je dopravní podnik opravoval před více než 20 lety.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řidič nemusí platit pokuty za jízdu v opilosti. Trpí syndromem vlastního pivovaru, uznal soud

„Jedná se o kompletní rekonstrukci. Trať je z BKV panelů a nově bude mít pevnou jízdní dráhu s antivibračními rohožemi a protihlukovými úpravami,“ řekl minulý týden novinářům Miroslav Penc z DPP.

Opatření se dotknou tramvajových linek číslo 1, 3, 6, 7, 12, 14, 15, 24, 25, 26, 27, 91, 92, 94 a 96 a také autobusových linek číslo 207, 905, 907, 908, 909 a 911. Svou trasu bude muset změnit i historická linka číslo 42.

Kvůli opravám zavádí DPP tři nové denní tramvajové linky, a to 30, 31 a 34, a také noční linku číslo 90.

Dotčena bude také individuální automobilová doprava, a to ve čtyřech etapách:

První začne 29. dubna a bude trvat do 14. května. Omezen bude přejezd V Celnici – Na Florenci. „V této etapě lze očekávat dopravní komplikace a DPP proto doporučuje řidičům, aby do místa nezajížděli, pokud to nebude nezbytně nutné,“ upozornil DPP.

Na ni naváže druhá etapa, která bude trvat do 28. května, během níž bude zcela uzavřena Havlíčkova ulice.

Třetí etapa potrvá do 12. června, kdy bude úplně uzavřená křižovatka Havlíčkova – Hybernská, pokračovat bude uzavírka Havlíčkovy ulice z druhé etapy.

Během čtvrté části oprav, která potrvá od 12. června do 1. července, dojde k uvolnění křižovatky Havlíčkova – Hybernská a současně uvolnění Havlíčkovy ulice od ulice Na Poříčí k ulici V Celnici.

Z důvodu prodloužení tramvajové trati v souvislosti s výstavbou metra D dojde od pondělí 29. dubna 2024 do odvolání také k dočasnému přerušení provozu tramvají v úseku Kotorská – Pankrác, uvádí Dopravní podnik. Ve vyloučeném úseku lze využít autobusovou linku číslo 193. V tomto případě by omezení mělo trvat do konce roku.

V létě budou následovat další výluky

Na výluku naváže od 29. června oprava kolejí ve Vodičkově a Jindřišské a výstavba nové trati v horní polovině Václavského náměstí. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou nepojedou od tohoto data do 30. září, tedy tři měsíce. Náklady na vybudování trati od Národního muzea doprostřed náměstí vyjdou na 1,24 miliardy Kč. Jako první vznikne odbočka a napojení ze současné tramvajové trati, práce potrvají tři roky a budou postupovat směrem k muzeu.

Důležitá bude pro pražskou MHD oprava kolejí v ulici Dukelských hrdinů v Praze 7. Dělníci zahájí práce na opravě úseku od Strossmayerova náměstí k Výstavišti rovněž 29. června a dokončí ji 25. října. Opraví se i smyčka na Výstavišti.

„Letos se chystá DPP investovat do rozvoje tramvajové sítě a klíčových rekonstrukcí 1,5 miliardy korun. To ještě bude doplněno investicí do nové vozovny v Hloubětíně a dále také do Dvoreckého mostu, který bude mít na sobě tramvajovou trať. To jsou investice ve výši další asi miliardy korun,“ řekl náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti).

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V pražské MHD se chystá velká změna. Všechny autobusové zastávky mají být na znamení

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie