Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VÝSTRAHA: Česko zasáhnou silné bouřky s krupobitím. Vítr může vyvracet stromy, hrozí povodně

„Později odpoledne a večer se mohou vytvořit zejména na severovýchodě a východě území velmi silné bouřky s kroupami i kolem tří centimetrů, nárazy větru přes 90 km/h a intenzivními krátkodobými srážkami,“ uvedli meteorologové. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak přežít tropická horka v Česku? Odbornice představily tipy na správný pitný režim Upozornění na velmi silné bouřky platí […]
Menej ako 1 min.

„Později odpoledne a večer se mohou vytvořit zejména na severovýchodě a východě území velmi silné bouřky s kroupami i kolem tří centimetrů, nárazy větru přes 90 km/h a intenzivními krátkodobými srážkami,“ uvedli meteorologové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak přežít tropická horka v Česku? Odbornice představily tipy na správný pitný režim

Upozornění na velmi silné bouřky platí zejména pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj, sever Zlínského kraje a Orlickoústecko v Pardubickém kraji.

Přívalové srážky mohou v uvedených oblastech podle meteorologů zatopit níže položená místa, rychle rozvodnit malé toky a vyloučeny nejsou ani přívalové povodně.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Vítr pak může vyvracet stromy a lámat větve, lidé by měli dbát na bezpečnost i s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem, upozornil ČHMÚ.

Ve druhé polovině noci na čtvrtek podle něj bouřková činnost ustane.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie