Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

VÝSTRAHA: Tropická vedra vystřídají v pátek silné bouřky s krupobitím. Kde udeří nejdříve?

„V pátek 21. 6. budou teploty v přílivu velmi teplého vzduchu od jihu překračovat na mnoha místech 31 °C, chladněji bude na západě a severozápadě Čech,“ uvedli meteorologové na síti X. K TÉMATU: Ostravsko se vzpamatovává z bouřek. Omezení v dopravě, zavřená ZOO, tisíce lidí bez elektřiny Horko ukončí až studená fronta, která přinese také intenzivní […]
Menej ako 1 min. min.

„V pátek 21. 6. budou teploty v přílivu velmi teplého vzduchu od jihu překračovat na mnoha místech 31 °C, chladněji bude na západě a severozápadě Čech,“ uvedli meteorologové na síti X.

K TÉMATU: Ostravsko se vzpamatovává z bouřek. Omezení v dopravě, zavřená ZOO, tisíce lidí bez elektřiny

Horko ukončí až studená fronta, která přinese také intenzivní bouřky. Ty se nejdříve objeví nad západem Česka, přičemž je může doprovodit „přívalový déšť s úhrny kolem 30 mm, menšími kroupami a nárazy větru kolem 70 km/h“.

Nad zbylým územím Čech bouřky po poledni ještě zesílí a večer se přesunou nad Moravu a Slezsko. „V těchto oblastech budou bouřky doprovázené nárazy větru až kolem 90 km/h, většími kroupami (o průměru i přes dva centimetry) a přívalovým deštěm,“ uvedli experti. V krátké době tak může napršet kolem 50 milimetrů, navíc v kombinaci s bouřkami a prudkým deštěm ojediněle až 70 milimetrů.

„Intenzivní srážky mohou způsobovat lokální zatopení, rychlý odtok vody z krajiny a prudké rozvodnění menších vodních toků,“ dodali odborníci.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, večer se od západu začne obloha zatahovat a ojediněle se mohou objevit přeháňky nebo bouřky. Teploty by měly vystoupat maximálně na 28 stupňů Celsia. V pátek se může teplota vyšplhat dokonce až na 33 stupňů Celsia.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Prudké bouře pustošily Německo. Padaly kroupy jako golfové míčky, svědci mluví o tornádu

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie