Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vysuší burinu takmer okamžite. Jednoduchý spôsob, ako sa vysporiadať s burinou na záhradnej dlažbe

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Floki). Udržiavanie úhľadnej a čistej dlažby si vyžaduje určité množstvo práce, preto sa mnohí majitelia nehnuteľností snažia priebežne bojovať s burinou, ktorá sa objavuje v škárach medzi jednotlivými záhradnými dlažbami. Nechcete stráviť celú jar a leto zdĺhavým a neefektívnym odstraňovaním buriny? Použite domáci prostriedok na burinu na záhradnej dlažbe, […]
Menej ako 1 min. min.

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Floki).

Udržiavanie úhľadnej a čistej dlažby si vyžaduje určité množstvo práce, preto sa mnohí majitelia nehnuteľností snažia priebežne bojovať s burinou, ktorá sa objavuje v škárach medzi jednotlivými záhradnými dlažbami. Nechcete stráviť celú jar a leto zdĺhavým a neefektívnym odstraňovaním buriny? Použite domáci prostriedok na burinu na záhradnej dlažbe, ktorý je nielen lacný, ale aj bezpečný pre dlažbu.

Nechcete stráviť celú jar a leto zdĺhavým a neefektívnym odstraňovaním buriny?
Foto: shutterstock/Floki

Ocot ako domáci postrek na burinu

S plným presvedčením možno povedať, že ocot je mimoriadne univerzálny prostriedok na špeciálne úlohy. Jeho použitie je úspešné pri čistení domácich spotrebičov a povrchov, na ktorých sa objavili odolné usadeniny. V jarnej a letnej sezóne sa s ním oplatí vyraziť von, pretože použitie octa ako postreku na burinu je účinnou metódou, ktorá znižuje používanie herbicídov v domácom priestore.

Na postrek použite najjednoduchší a najlacnejší liehový ocot. Vyberte si výrobok s koncentráciou 10 až 20 percent. Poradí si s mladými i so staršími rozrastenejšími rastlinami. Bez väčšej námahy sa môžete zbaviť takých bežných burín, ako je pichliač roľný, bodliak a lúčna tráva.

Ako pripraviť postrek proti burine v dlažbe

Nepríjemné rastliny nepotrebujú na svoj rast veľa. Dokážu sa objaviť aj v tej najmenšej štrbine a aj na tej najudržiavanejšej dlažbe. Obzvlášť ostražití buďte na zatienených miestach, kde sa navyše môže objaviť aj nevábny mach.

Už po dvoch alebo troch takýchto ošetreniach uvidíte výrazný rozdiel.
Foto: shutterstock/Dean Clarke

Ako vyrobiť octový postrek na burinu?

Zmiešajte ocot s vodou v pomere 2:1, pričom ocot nalejte do vody prvý a nie naopak.

Pripravenú zmes nalejte do fľaše s rozprašovačom pre lepšie nanášanie postreku na burinu.

Hoci je postrek bezpečný na povrch dlažby, je lepšie ho najprv preventívne vyskúšať. Malé množstvo nastriekajte na odľahlé, menej nápadné miesto.

Pomocou octu postriekajte listy a iné zelené časti buriny. Nežiadúce rastliny ihneď odumrú. Ak si všimnete, že rastliny rýchlo dorastajú, vykonávajte ošetrenie pravidelne raz týždenne.

Už po dvoch alebo troch takýchto ošetreniach uvidíte výrazný rozdiel v rýchlosti a počte odrastajúcich burín a bude ich čoraz menej.

Kedy používať octový postrek na burinu

Denná doba a poveternostné podmienky zohrávajú dôležitú úlohu pri účinnosti postreku. Ako sa účinne zbaviť buriny z dlažby? V prvom rade si vyberajte slnečné dni, keď je teplota vyššia ako 15 °C, pretože slnečné lúče zvýšia vysušujúci účinok octu, takže toto počasie bude vaším spojencom.

Dôležitá je aj denná doba. Najlepšie je riešiť burinu okolo poludnia a hlavne nie hneď po daždi. Vlhkosť, dokonca aj v podobe rannej rosy, roztok zriedi, čím sa jeho účinnosť zníži. Vyhnite sa používaniu postreku počas veterných dní, inak hrozí, že domáci postrek dopadne nielen na burinu, ale aj na plodiny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zelený povlak na dlažbe na balkóne straší aj holuby? Zmiešajte 3 veci a vaša dlažba bude žiariť

Šikovný spôsob, ako sa vysporiadať s machom. Použite ho a rýchlo sa zbavíte problému

The post Vysuší burinu takmer okamžite. Jednoduchý spôsob, ako sa vysporiadať s burinou na záhradnej dlažbe appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie