Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vysypem pohár do odtoku, zalejem octom a prikryjem handrou. Za 20 minút sa nečistoty zotrú a odtok sa uvoľní

3.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sumeth c). Ako vyčistiť odtok pomocou domáceho roztoku? Nemusíte míňať peniaze v obchode na chemické prípravky, pretože to, čo už väčšina z nás má doma, bude fungovať. Kľúčom k úspechu a čistote na niekoľko dní je správna kombinácia ingrediencií. Ako vyčistiť odtok pomocou domáceho roztoku? Nemusíte míňať peniaze v […]
Menej ako 1 min. min.

3.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sumeth c).

Ako vyčistiť odtok pomocou domáceho roztoku? Nemusíte míňať peniaze v obchode na chemické prípravky, pretože to, čo už väčšina z nás má doma, bude fungovať. Kľúčom k úspechu a čistote na niekoľko dní je správna kombinácia ingrediencií.

Ako vyčistiť odtok pomocou domáceho roztoku? Nemusíte míňať peniaze v obchode na chemické prípravky, pretože to, čo už väčšina z nás má doma
Foto: shutterstock/sumeth c

Čistenie odtokov v kuchyni a kúpeľni môže byť dosť náročné, najmä keď očakávate hostí. Našťastie existujú jednoduché triky, ktoré vám pomôžu zabudnúť na drahé chemikálie z obchodu a zamerať sa na prírodné ingrediencie, ktoré máte pravdepodobne v kuchyni. Málokto si uvedomuje, že správna kombinácia bude fungovať ako ten najdrahší čistiaci prostriedok. Čo budete potrebovať?

Ako vyčistiť odtok pomocou jedlej sódy a octu? Nie je na tom nič zložité

Jednoduchý trik na čistenie odtoku bol prezentovaný na Instagrame @home.and.chaos. V tomto prípade padol los na kúpeľňu. Osoba na videu najprv stiahla ochrannú mriežku a potom dovnútra nasypala 1 šálku jedlej sódy, zaliala 2 šálky octu a celé to na 20 minút zakryla mäkkou handričkou. Po tomto čase pridala horúcu vodu a vyčistila povrch od všetkých zvyškov produktu. Na upevnenie účinku použila aj niekoľko kvapiek šťavy z čerstvo vytlačeného citróna. Prečo to robiť? Citrónová šťava má tiež čistiaci účinok a vydáva príjemnú, prírodnú vôňu.

Uvedená metóda funguje nielen na znečistený odtok, ale aj na odtok, ktorý je upchatý zvyškami vlasov, jedla atď. Nezabúdajte však, že vlasy by ste mali z odtoku vytiahnuť ručne – napríklad nastrihanou slamkou. Ak na nej urobíte rez a ohnete „zuby“, ľahko zachytíte to, čo v nej uviazlo, a bez väčšej námahy to vytiahnete. Dávajte len pozor, aby sa slamka nezlomila.

Čím umyť obkladačky v kúpeľni, aby sa leskli? Vyberte si ocot

Po vyčistení odtoku v kúpeľni je dobré vyčistiť aj obkladačky v sprche. V tomto prípade jednoducho zmiešajte ocot a vodu v pomere 3:1, hotovú tekutinu nalejte do fľaše s rozprašovačom a obkladačky dôkladne postriekajte. Približne po 5 minútach ich jemne vydrhnite a opláchnite vodou a rýchlo si všimnete, že povrch získal svoj pôvodný lesk.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Niekedy chémia nepomôže. Takto určite vyčistíte upchatý drez

Prináša vám upchatý drez bezsenné noci? Ak máte doma tento výrobok, nepotrebujete silné čistiace prostriedky

The post Vysypem pohár do odtoku, zalejem octom a prikryjem handrou. Za 20 minút sa nečistoty zotrú a odtok sa uvoľní appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie