Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vytrhané zuby i znetvořené rty. „Polský Fritzl“ měl na své oběti provádět kruté experimenty

Pětatřicetiletý Mateusz J., který svou oběť uvěznil v roce 2019, ji pravidelně podroboval fyzickému i psychickému týrání. Třicetiletá Małgorzata byla držena v nevyužívaném chlívku bez přístupu k elektřině, vodě nebo topení. Kromě fyzických útoků, které zahrnovaly zlomeniny a vykloubená ramena, ji Mateusz trestal za „nesplnění sexuálních očekávání“ tím, že ji v noci poléval studenou vodou, […]
Menej ako 1 min. min.

Pětatřicetiletý Mateusz J., který svou oběť uvěznil v roce 2019, ji pravidelně podroboval fyzickému i psychickému týrání. Třicetiletá Małgorzata byla držena v nevyužívaném chlívku bez přístupu k elektřině, vodě nebo topení. Kromě fyzických útoků, které zahrnovaly zlomeniny a vykloubená ramena, ji Mateusz trestal za „nesplnění sexuálních očekávání“ tím, že ji v noci poléval studenou vodou, píše deník Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Falešný lékař operoval chlapce v Indii podle internetu, tvrdí rodina. Po tragédii zmizel

Ženě měl také znetvořit tvář do té míry, že jí zcela chyběly rty. „Nemá ani rty kvůli všemu, co jí udělal. Její obličej je pokrytý modřinami a v místě, kde mají být rty, má jen otevřenou díru,“ stojí podle deníku v lékařské zprávě. K tomu všemu přišla Małgorzata o všechny zuby a muž měl na ní provádět další kruté experimenty.

Vyšetřování ukázalo, že Małgorzata se k muži přestěhovala dobrovolně, protože doufala, že mezi nimi vznikne partnerský vztah. S Mateuszem se seznámila on-line a opustila svou rodinu, včetně dětí z předchozího vztahu, které nechala u svých rodičů.

Během let byla žena několikrát odvezena do nemocnice s různě vážnými zraněními. I přesto, že jí zdravotníci nabízeli pomoc a možnost mluvit se sociálními pracovníky, ze strachu vždy odmítla a tvrdila, že vše je v pořádku, uvedlo zpravodajství RTL. V roce 2021 přivedla na svět dítě, které ale bylo okamžitě dáno k adopci.

Zlom přišel až v srpnu 2024, kdy byla s vykloubeným ramenem převezena do nemocnice v extrémně zuboženém stavu. Tehdy se se svým příběhem svěřila další pacientce, která následně zalarmovala lékaře.

Případ Mateusze J. vyvolal bouřlivou reakci veřejnosti a je srovnáván s případem Josefa Fritzla, který držel svou dceru v zajetí 24 let. Stejně jako Fritzl využíval i Mateusz brutální formy kontroly a izolace k tomu, aby svou oběť zcela zlomil. Mateusze J. policie dopadla 30. srpna, nyní čelí obvinění z fyzického, sexuálního a psychického týrání, za což mu hrozí až 25 let vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žena, kterou manžel nechal znásilňovat, svědčila u soudu. Hrůzy popsala před 51 obviněnými

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie