Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vytvorte toto hnojivo a zalievajte ním hosty. Budú rásť ako huby po daždi. Dokonca aj vaša svokra to schváli

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Razumhelen). Hosta nemá žiadne špeciálne nároky a výborne sa uplatní aj v tieni, ale aby krásne rástla, oplatí sa jej trochu pomôcť. Namiesto kupovania hotových živín stačí zájsť na lúku, nazbierať kilo určitej rastliny a vyrobiť z nej výživné hnojivo. Hosty sa ľahko pestujú, prežívajú takmer vo všetkých pestovateľských […]
Menej ako 1 min. min.

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Razumhelen).

Hosta nemá žiadne špeciálne nároky a výborne sa uplatní aj v tieni, ale aby krásne rástla, oplatí sa jej trochu pomôcť. Namiesto kupovania hotových živín stačí zájsť na lúku, nazbierať kilo určitej rastliny a vyrobiť z nej výživné hnojivo.

Hosty sa ľahko pestujú, prežívajú takmer vo všetkých pestovateľských zónach Európy.
Foto: shutterstock/Razumhelen

Hosty, inak nazývané funkie, sú rastliny z čeľade asparágovité. Prirodzene rastú v Japonsku a Číne. Vyznačujú sa zhlukovitou štruktúrou a výrazne žilkovanými veľkými listami, ktoré môžu byť v rôznych farbách: zelenej, fialovej, modrej a bielej. Nie sú ťažko rastúce, ale aby krásne rástli, stojí za to urobiť jedno ošetrenie a potešia oko celú sezónu.

Aké požiadavky má hosta? Rastlina je nenáročná na pestovanie, ale treba mať na pamäti jednu vec

Hosty sú ideálne do tieňa. Na slnku sa im však nedarí, takže sú ideálne napríklad ako rastliny na ploty. Upozorňujeme, že počas horúčav si vyžadujú každodennú zálievku, inak rýchlo uhynú.

Ideálnym substrátom je vlhká a priepustná pôda s mierne kyslou reakciou. Treba mať na pamäti, že chudobná pôda môže spôsobiť nedostatočné kvitnutie a spomalený rast, preto sa pre hosty dobre hodí domáce púpavové hnojivo. Primerane okyslí pôdu a pomôže rastline rásť.

Ako vyrobiť hnojivo z púpavy? Potrebujete kilogram rastlín a 10 litrov vody

Výroba púpavového hnojiva je triviálne jednoduchá a určite ju zvládne aj začínajúci záhradník. Stačí, ak zozbierate kilogram rastliny a zalejete ho 10 litrami studenej vody, potom ho odložíte na tmavé miesto asi na tri týždne. Nezabudnite odvar každé dva alebo tri dni premiešať. Ak sa zastaví pena, je to znamenie, že je pripravená na použitie. Pred použitím odvaru ho však musíte zriediť vodou v pomere 1:10. Až potom by ste mali hosty zalievať a určite budú odolnejšie voči chorobám a budú krásne kvitnúť.

Aby hosty krásne kvitli, zalejte ich domácim hnojivom z púpavy.
Foto: shutterstock/David Prahl

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ktoré rastliny vysádzať do tieňa? Je z čoho vyberať, zoznam druhov je pôsobivý

Ideálna rastlina do tienistej záhrady. Postarajte sa o ňu po prvých mrazoch

The post Vytvorte toto hnojivo a zalievajte ním hosty. Budú rásť ako huby po daždi. Dokonca aj vaša svokra to schváli appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie